Dorp loopt uit voor jaarlijkse autocross

MARKNESSE
Marknesse was maandag het toneel van de jaarlijkse autocross. Zo'n 70 deelnemers deden mee aan de wedstrijd. Op het evenement kwamen honderden bezoekers af. De autocross wordt al 20 jaar lang op Tweede Pinksterdag gehouden.

Hoewel de auto's er van de buitenkant vaak beschadigd en vervallen uitzien hebben ze onder de motorkap de nodige PK's. Fanatieke autocrossers investeren duizenden euro's in hun wagen zo vertelt organisator Mark Vereecken.

"Twintig jaar geleden toen de cross begon waren het auto's van honderd gulden. Als je nu links en rechts vraagt zullen ze rond de acht tot tienduizend euro zitten. D'r is een aantal die echt flink investeert."

reacties (4)

 • Neutrale toeschouwer

   

  Ja zeker.... Heel goed georganiseerd mooie sfeer en een leuke dag om mee te maken. Maar ik had toch een opmerking en dat gaat over de finale. Die is naar mijn idee niet eerlijk verlopen. De voorop rijdende finalist kreeg van die daar achter reed een harde beuk/duw zodat de nr 1 helemaal schaarde. En zo kon de nr 2 er mooi langs en werd winnaar. In de halve finale daarvoor kreeg een andere auto nog de zwarte vlag omdat hij op dezelfde plek precies dezelfde "overtreding" maakte. Dus de een wordt bestraft met zwarte vlag en de ander mag doorrijden. Beetje vreemd

  reageer
 • Kijker

   

  Joan scholtens alleen had hij zwart moeten hebben. Dus geen terechte winnaar!!

  reageer
 • sander

   

  Een groot compliment voor de organisatie , het liep als een trein .!!

  reageer
 • Dirkkie

   

  Wie heeft er gewonnen?????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert