FNV: actie streekvervoer mogelijk in juni

LELYSTAD
Acties in het streekvervoer zijn in juni mogelijk. Dat voorziet FNV-bestuurder Paula Verhoef. 

Flevolandse buschauffeurs vergaderen deze week twee keer over de voorstellen van de werkgevers. Dinsdagavond in Lelystad en woensdagavond in Almere. Die vergaderingen volgen na het mislukken van de cao-onderhandelingen vorige week

Als driekwart van de aanwezigen de werkgeversvoorstellen afwijst, volgen acties.

reacties (4)

 • Jan

   

  Waarom is een werkgever het altijd oneens met hun gewaarde gekwalificeerde/gediplomeerde chauffeurs waar ze elke keer mee pronken.

  reageer
 • Robert

   

  Maxx, als ik het met mijn werkgever niet eens ben over haar arbeidsvoorwaarden dan kan ik proberen daar in een gesprek uit te komen of mijn conclusies trekken en een andere baan zoeken. Wat ieder normaal werkend mens ieder geval níet kan doen is tegen de klanten zeggen: "ik heb een conflict en daar maak ik jullie lekker de dupe van". Als je het niet eens bent met de CAO, zoek dan een andere baan in plaats van je tijd te besteden aan bedenken hoe je de reizigers zoveel mogelijk problemen kunt bezorgen.. In het streekvervoer reist het grootste deel van de reizigers met een abonnement en dat zijn geen kleine bedragen. Door níet te doen waar de KLANT jullie, vóóruit, voor betaalt besteel jij dus de klant. Kon nog wel eens een interessant argument voor de rechter worden als er een organisatie op staat die een claim tegen de chauffeurs neer gaat leggen.

  reageer
 • Maxx

   

  Beste Thomas, je kan het ermee eens zijn of niet maar wij hebben, wanneer wij er niet uitkomen met de werkgevers, en dat is hier het geval, het recht op acties tegen onze werkgevers te starten. Véél z.g. 'publieksvriendelijke acties' zijn ons door werkgevers en rechters letterlijk uit handen geslagen waardoor ons enkel de harde staking is overgebleven. Daar maken wij gebruik van tenzij de rechter het ons verbied. Wat wij doen is dus volkomen legitiem! Leuk is anders...dat ben ik volkomen met je eens, maar mensen die reageren zoals jij dat doet lijken er van uit te gaan dat wij staken omdat wij dat zo leuk vinden of dat wij passagiertje willen pesten. Je opmerking over de vakbonden laat ik geheel voor jouw rekening. Die is mij te min om op te reageren. Wij staken voor onze boterham maar voorál tegen alle verslechtering die de 'heren' werkgevers proberen dóór te drukken!!! Wat zou jij doen??? Aangenomen dat je werkt..... Probeer éérst eens na te denken alvorens dit soort reacties te plaatsen.....

  reageer
 • van Dijk

   

  Beste Maxx, Leuk en aardig je verhaal maar misschien moeten de buschauffeurs in Almere eens de verkeersregels beter leren kennen. Want het negeren van rode stoplichten en asociaal rij gedrag op de busbaan is dagelijkse kost in Almere. En dan heb ik het nog niet eens over asociaal gedrag richting passagiers die vragen (zij het dat het jaren geleden is gebeurt) hoeveel strippen van plaats A naar plaats B is (heb tegenwoordig een OV chipkaart) en je als passagier een grote mond van de chauffeur krijgt. Ik wil het gedrag van andere passagiers hierbij niet goed praten, maar ik zeg bij deze wel dat ook buschauffeurs geen lieverdjes zijn. Hoe dat in Lelystad geregeld is weet ik niet (kom daar niet zo vaak) maar de ervaring in Almere beschrijf ik in kort hier boven. En de chauffeurs hebben wat mij betreft al teveel van de gemeente Almere gekregen dus of werken of fluiten naar je loon. Staken is dat kalenderjaar al genoeg gedaan.

 • Thomas

   

  Daar gaan we weer... Dan zal de FNV de reiziger wel weer gijzelen omdat hun belachelijke eisen niet direct ingewilligd worden... Wie is er eigenlijk nog lid van deze maffia-achtige groepering vandaag de dag? Dat is ronduit immoreel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert