Minister tikt ROC van Flevoland op de vingers

ALMERE
Minister Bussemaker van Onderwijs heeft het ROC van Flevoland op de vingers getikt. In een brief aan de Tweede Kamer zegt de minister het te betreuren dat de school een advies over de toekomst van het mbo-onderwijs in Almere naar buiten heeft gebracht. Volgens Bussemaker is het bericht op de site van de school voortijdig, onvolledig en eenzijdig. Daarmee kan de verhouding met de kleinere mbo-instelling ROC TOP verder onder druk komen te staan, aldus de minister.

ROC TOP was woedend over het naar buiten brengen van het advies, waarin staat dat voor ROC TOP geen plaats is in Almere. De twee mbo-instellingen bieden deels dezelfde opleidingen aan. Minister Bussemaker heeft het ROC van Flevoland gevraagd de berichtgeving te corrigeren. Volgens haar heeft ROC TOP nog tot 20 mei de tijd een reactie te geven op het advies.

De Tweede Kamer heeft dinsdag een VVD-motie aangenomen waarin staat dat grotere ROC's geen alleenheerser mogen zijn en dat studenten wat te kiezen moeten hebben. Bij gelijke kwaliteit moeten kleinere roc's hun opleiding kunnen blijven aanbieden.

reacties (6)

 • 28 jarige Almeerder

   

  Daarnaast is het Roc van Flevoland goed in leeftijdsdiacriminatie. Op het moment dat je wél wilt studeren en wat ouder bent, wordt je simpelweg aan de kant gezet binnen het ROC van Flevoland.. Maja doen ze op meer 'grote' ROCs

  reageer
 • Roc almere is veel te groot en te druk bezig te bewijzen dat ze een "goede school" zijn. Roosters zijn pas zondag avond beschikbaar terwijl ze maandag in gaan en het wil ook nog wel eens voorkomen dat hij ineens compleet omgegooit wordt. Begeleiding voor mensen met een beperking of ziekte is er niet of er is weinig mogelijk. School hanteert een pasjes systeem die je moet tonen bij binnenkomst maar mensen die op de pas gekleurd hebben (balkjes door ogen, snorretjes etc) komen er ook gewoon in. Laten ze aub eerst wat aan hun kwaliteit doen ipv zo van de daken te bleren. En ga studenten begeleiden ipv leeg te kloppen.

  reageer
 • Tonie

   

  Gaan de dikbetaalde topbestuurders van ROCvF nu eindelijk inzien dat ze door hun onverantwoordelijke handelingen de banen van tientallen mensen op het spel hebben gezet? Banen van hardwerkende onderwijsprofessionals, die straks via de WW de bijstand in worden gegooid?

  reageer
 • Maaike

   

  goeie zet van de minister. Voorbeeldgedrag van deze school!!! is om te huilen

  reageer
 • Flip

   

  Juiste conclusie van de minister. Deze onbezonne actie zal ROC Flevoland nog duur komen te staan. Je zult je gaan afvragen hoe juist hun communicatie naar leerlingen en ouders is... daar ga je dan ook aan twijfelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sn

   

  Kwaliteit van ROC Flevoland is ook om te janken. Te groot en te prestatiegericht waardoor de aandacht en begeleiding aan studenten ernstig te kort komt. De hoog- en laagvliegend doen er goed aan een andere school te kiezen. Eigen ervaring.

  reageer
 • Do:

   

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert