B en W vinden windmolenpark langs A27 goede plek

ALMERE
Het is goed dat de windmolens van Windpark Zeewolde in de bocht van de snelweg A27 worden geplaatst. Almere houdt op deze manier indirect inspraak in de ontwikkeling van het park. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Almere in antwoord op vragen van de VVD in die stad.

Door de molens langs de A27 te plaatsen, heeft de nieuwe woonwijk Oosterwold er volgens het college zo min mogelijk last van. Overigens is Almere alleen indirect bij de ontwikkeling van het windpark betrokken, schrijven b en w.

De molens liggen op Almeers grondgebied, maar ze vallen onder verantwoordelijkheid van het Rijk, de provincie en de gemeente Zeewolde.

reacties (6)

 • Arno

   

  Belachelijk. Alles heeft te maken met subsidie. Molens kunnen nooit zoveel stroom opwekken die nodig zijn om iedereen te voorzien. Was laatst nog docu over. Geld geld geld is wat telt en dan vind men het gek dat mensen hun eigen weg kiezen.

  reageer
 • Gnopert Glopendrup

   

  Belachelijk dat Almere hiermee instemt. Zo,n windmolenpark is een crime voor het landschap. Kennelijk interesseert het de gemeente helemaal niets dat Almere hierdoor een van de onaantrekkelijkste gemeenten van Nederland wordt.

  reageer
 • Visser

   

  Wat een verschrikking al die windmolens in de Polder. Het wordt nu tijd voor kernenergie. Dat kan best veilig. Het ziet er echt niet uit al die horizon vervuiling.

  reageer
 • Bewoner Almere-Hout

   

  Dan hoeven we in ieder geval niet naar Urk om van het uitzicht te genieten te genieten

  reageer
 • De ingenieur

   

  Er staan al molens dus wat kan het probleem zijn om er nog wat bij te zetten? Overigens hebben ze een beperkte levensduur en zullen we maar hopen dat te zijner tijd een andere opwekkingsmethode is gevonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RL

   

  Ach ja, dat landschap is daar toch al volledig verpest. Het lijkt inmiddels echt wel een industriegebied.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  In Friesland vindt je deze molens niet. En de huizenprijzen zijn er ook mooi laag. Dus, wat let je?

 • Fritz

   

  Ik kijk liever naar een windmolen dan naar een woonwijk of een bos! Zo'n paal is plusminus 10 meter breed en staat midden in het open veld, prachtig! Je zou maar tegenover de overburen wonen op 15 meter afstand, het enige landschap wat je dan ziet is de bierbuik van de buurman en het heuvellandschap van de buurvrouw!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert