Asielzoekers huisvesten na noodopvang

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil vluchtelingen die in die stad noodopvang krijgen de mogelijkheid geven om na hun asielprocedure in Lelystad te blijven wonen.

De gemeenteraad nam dinsdagavond unaniem een motie aan om de regering en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers daartoe op te roepen. Asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen, zouden dan in Lelystad kunnen blijven of daar kunnen terugkeren als ze dat willen.

Daardoor zouden ze beter kunnen integreren dan wanneer ze steeds weer verplaatst worden. De gemeenteraad noemt als maximum het aantal vergunninghouders dat de stad wettelijk moet huisvesten.

reacties (8)

 • Glenz

   

  Als ik door Lelystad heen fiets zie ik alleen maar buitenlanders. Niet verkeerd bedoeld natuurlijk. Maar het straatbeeld is gewoon niet meer zoals Nederland ooit was. Respectloze jongeren die straks het stokje moet overnemen hier in Nederland. Vergeet het maar! Dit land word helemaal kapot getrokken!

  reageer
 • Gemma

   

  Eindelijk een stukje duidelijkheid voor mensen die familie en hun hele leven hebben moeten achterlaten in een oorlogsgebied. En ja, ook andere mensen gun ik een eigen plek en een goed onderkomen. Dat staat hier los van. Daar zal de gemeente ook aan moeten werken. Fijn dat deze mensen hier kunnen blijven waar ze inmiddels al een sociaal netwerk hebben opgebouwd en dat ze niet weer helemaal opnieuw hoeven te beginnen!

  reageer
 • Ykie Ylemuil

   

  Het beste idee is: outsourcen. Breng alle asielzoekers over naar gebieden met een lage bevolkingsdichtheid. Bijvoorbeeld Suriname of Mongolie en betaal mee aan de opvang/huisvesting in deze landen.

  reageer
 • ze sporen echt niet hier in lelystad,hoeveel burgers staan er niet ingeschreven voor een huis ,al jaren...echt schandelijk en belachelijk dit.

  reageer
 • Nora

   

  Natuurlijk geef maar weg, de gemiddelde Nederlander kan jaren wachten op een woning de gemeente is ook waardeloos

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Zolang de procedure net zolang duurt al bij de autochtone medemens dan is het goed

  reageer
 • Peter

   

  Geen probleem. Maar dan dezelfde procedure hanteren als ieder ander. Inschrijven en dan jaren wachten

  reageer
 • hn.

   

  Zoveel sociale huurwoningen zijn er niet! Bouwt de Gemeente dan ook "effe snel"een paar duizend goedkope huurwoningen? Of krijgen ze weer voorrang op de mensen die al jaren op de wachtlijst staan? En wat dan met die mensen die noodgedwongen hun koopwoning moeten verkopen? Moeten die maar onder een brug slapen? Enige oplossing is razendsnel goedkope koopwoningen bouwen zodat er doorstroming kan plaatsvinden, en honderden sociale huurwoningen. Maar ik heb nog geen concrete plannen daarvoor gezien.

  reageer
 • Jan

   

  Kijk eens voor de grap op de site van Centrada, hoe veel, of beter gezegd, hoe weinig, huurwoningen er staan. Rond de 10... Maar ja, waarschijnlijk worden er een fiks aantal niet eens meer op de site gezet, immers men is verplicht om de immigranten voorrang te verlenen. Wat een schandaal!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert