Straatpraat: Stop uitbreiding 130 km-wegen

Stop met de uitbreiding van 130km-wegen. Die oproep doet de Stichting voor Verkeersslachtoffers. 

Sinds de verhoging van de maximum snelheid van 120 naar 130km per uur is het aantal verkeersdoden in Nederland met 9 procent toegenomen, van 570 naar 621. De sterkste groei vond plaats op de 130km-wegen: van 10 naar 32 verkeersslachtoffers.

Voor Straatpraat vroegen we in Lelystad wat de mensen vinden van de oproep om te stoppen met de uitbreiding van 130km-wegen. 

reacties (4)

 • Zwaan

   

  Komt door de mensen die nog harder rijden. Als je 130 km rijd, scheuren ze je nog met een noodgang voorbij. Dus moeten ze eerst maar eens gaan handhaven.

  reageer
 • Wie gelooft er nu eigenlijk, dat die verhoging, tijdens bepaalde uren, voor die verhoging van het aantal doden verantwoordelijk is? Laten ze eerst eens met een lijstje komen, van de tijdstippen van die dodelijke ongevallen, met daarnaast de lijst met de tijden, waarop daar 130 km/uur gereden mag worden. WEDDEN, dat die tijden elkaar NIET overlappen? Maar op de onwetendheid speculeren doet het altijd goed voor de "opinie peilers"

  reageer
 • schaapjes

   

  Ik zeg meteen doen! Levert in ons kleine land enkel vertraging op gezien het feit dat snelheidsverschillen groter worden. Absolute kul maatregel,politiek voor de bühne.

  reageer
 • Timo

   

  Ja hoor, er zijn toch nog altijd personen die graag weer aan de andere kant van het touw trekken....(geen auto denk ik)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert