Flitspalen Veluwedreef leveren miljoen op

ALMERE
Twee flitspalen op de Veluwedreef in Almere leveren van alle vaste flitsers in de provincie het meest op voor de staatskas. Dat blijkt uit cijfers over 2015 van het Centraal Justitieel Incasso Bureau die zijn geanalyseerd door RTL Nieuws.  

Opbrengsten
De twee flitspalen op de kruising van de Veluwedreef met de Bunuellaan maakten afgelopen jaar foto's van bijna 15.000 verkeersovertredingen. Met een gemiddelde boete van € 60,- per snelheidsovertreding en € 230,- voor het rijden door rood zijn de flitspalen op deze kruising goed voor een bedrag van bijna 1 miljoen euro aan gevorderde boetes. 

Zeewolde
De flitspaal op de kruising van de Gooiseweg met de Ganzenweg levert het minste op. Die paal betrapt gemiddeld één automobilist per week voor rijden door een rood verkeerslicht. 

Mobiele flitsers
Opmerkelijk is dat er relatief weinig vaste flitspalen staan in de provincie. Wel zijn er acties met mobiele flitsers, maar die zijn in bovenstaande cijfers niet meegenomen. 

Kijk hier naar hoeveel de flitspalen bij jou in de buurt oplevert


 

reacties (11)

 • dingetje

   

  Kan er ook een flitspaal komen bij de kruising Veluwedreef, Cinemadreef. Hier rijden zoveel automobilisten door rood. Hier gaan nog eens slachtoffers vallen. Vooral het verkeer wat van de verzetslaan afkomt rijden heel vaak door.

  reageer
 • Haast

   

  Op de Veluwedreef geldt een max van 50 km p/u. Daarmee lok je overtredingen, bewust of onbewust, uit. Deze weg kan makkelijk een 70 km weg zijn, dat zou voor iedereen logisch en begrijpelijk aanvoelen. Een vierbaansweg zonder fiets- of wandelpaden.... Nee, voor mij blijft het pure uitlokking! Nu de Waterlandseweg straks ook gescheiden rijbanen krijgt komt daar wellicht ook een 50 km maximum. Tenslotte moet je als overheid wel consequent blijven!

  reageer
 • Maarten

   

  Deze weg was ooit een 70km weg. Deze weg is dus ook gebouwd om 70km/uur aan te kunnen. Echter zouden er teveel ongelukken gebeuren en moest het een 50km weg worden. Hierdoor ben je op deze weg veel meer bezig met niet te hard rijden dan met daadwerkelijk het verkeer. Toen het van 70 naar 50 ging werd er direct ook gecontroleerd op snelheid en dus iedereen die 70 gewend was ging ook direct op de bon. Duidelijk is het dat deze 2 palen er puur en alleen om het geld staan en niet de veiligheid. Dit bericht bevestigd het alleen maar.

 • Iets te snel

   

  Gijs, op zich grappige start gezien het type reactie die je hier vaak leest. jammer van je aanname dat het alleen om "racers" zou gaan. Ik ben hier ook 1 x geflitst, 55 km dus net buiten de correctie iets van 56 euro boete. Niets aan te doen, soms als je iets je teen beweegt heb je een paar km sneller te pakken ;-)

  reageer
 • Dat iets te snel was dus wel 10% te snel.

 • Gijs

   

  Wat een rust. Nog geen enkele reactie van die gene die daar door eigen schuld geflitst zijn. Maar schijnbaar zijn de boetes daar nog te laag want als je leest hoeveel er daar door geracet hebben dan helpen de flitspalen nog te weinig.

  reageer
 • Adelbert

   

  Voor elk persoon die geflitst is, kan er misschien een taartje af.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Schaapjes

   

  Prima toch. Deze boetes kun je alleen jezelf de schuld van geven namelijk

  reageer
 • Pimpernel

   

  Zie het al voor mij, een hijgerige gejaagde stem aan de telefoon op de redactie van uit Leeuwarden, weten jullie het al? We lopen binnen die paal bij jullie is goud waard.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Dat is reden voor een feestje met een mooie gouden strik om de paal.

  reageer
 • Mick

   

  Feest vieren?

  reageer
 • Pzaal

   

  Geen vaste flitspalen? Die aan de hogering zijn dus nep? Handig om te weten ;-).

  reageer
 • Dit zijn veelal combinatie palen, te hard rijden EN door rood rijden. Soms levert dit dubbele bekeuringen op, gelukkig maar, je zal zo'n aso tegen je aan krijgen.

 • .\/\/.

   

  Die zie ik op het kaartje wel degelijk vermeld staan. Okay, geen vette moneymakers, maar toch....ze doen het wel.

 • .\/\/.

   

  Nou, het geloei kan losbarsten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert