Onderzoek: 'Flevolanders minst gelukkig'

FLEVOLAND
Inwoners van Flevoland waren in de eerste week van mei het minst gelukkig van Nederland. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een speciale onderzoeks-app van het landelijke HappyHier-geluksonderzoek van Universiteit Wageningen. Inwoners van Drenthe waren het meest gelukkig.

Conclusies op basis van de eerste resultaten zijn nu nog moeilijk te trekken, aldus Hans Farjo van de Universiteit Wageningen. Wel is algemeen te stellen dat de omgeving van invloed is op het geluksgevoel van mensen. Zo zijn mensen in een groene omgeving gelukkiger dan wanneer zij in steden zijn. Mensen zijn op het werk minder gelukkig dan thuis en oudere mensen zijn gelukkiger dan jongeren.

Vanaf 1 mei konden Nederlanders de HappyHier-app op hun smartphone installeren. Deelnemers vullen op verschillende momenten van de dag een korte vragenlijst in. Deze vragenlijst gaat over de invloed van omgeving op het geluksgevoel. Tot nu toe doen 3700 mensen mee aan dit onderzoek dat nog loopt tot 1 juli.

reacties (11)

 • Jan

   

  Kijk boomgaard,nu ben jij weer dooor het onderzoek ongelukkig. Dus wordt het een cirkel, overigens kan het ook in Almere of Lelystad gemoedelijk zijn. Er zullen in de dorpen gemoedelijke en minder gemoedelijke mensen zijn. Net zoals in de steden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet niet dat de crisis er in Flevoland relatief hard in hakt. Veel mensen zijn alleen bezig met overleven.

  reageer
 • Henk

   

  Samenvattende conclusie Flevolanders zijn het minst gelukkig. Met wat ? Hun omgeving, hun leven, hun wat ? Da's niet duidelijk en dat maakt het zo'n ongelukkig artikel. Woon je in Almere ? Nou dan kan ik me daar wat bij voorstellen. Almere is zo langzamerhand de nieuwe Bijlmer de polder geworden. Een randstadgemeente met alle aspecten van de randstad. Maar woon je in een kleinere gemeente zoals Biddinghuizen. Dan kan ik me niet voorstellen dat je niet prettig woont. Landelijke omgeving, buren die je kent, misschien wat minder faciliteiten. Misschien een idee om de uitspraak wat nader toe te lichten. Dan kunnen wij ons wellicht wat beter inleven waarom Flevolanders het minst gelukkig zijn.

  reageer
 • Boomgaard

   

  Het probleem is dat bij alle onderzoeken Almere (en ook Lelystad) bij Flevoland hoort. Hierdoor krijg je een verkeerd beeld van onze provincie. In die steden woont nou eenmaal een ander slag mensen dan in de ietwat rustige en saaie (lees: gemoedelijke) andere woonplaatsen in Flevoland.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  is dit onderzoek gehouden in de bajes ofzo?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  In de prullenbak met dit soort twijfelachtige, niet wetenschappelijke onderzoeken! Omroep Flevoland heeft er een handje van om ergens?! gepubliceerde statistieken van stal te halen om een scoop te kunnen scoren... Waardeloze berichtgeving!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jij bent gelukkig dus het onderzoek is nutteloos.....op de wijs van "ik heb nog brood in huis, dus de bakker kan dicht"

  reageer
 • Nora

   

  Hebben ze nou niets anders te doen hou toch op met dit wat kost het wel niet ik ben gelukkig in Flevoland al 36 jaar

  reageer
 • dontburn

   

  Wordt tijd voor een onderzoek naar dit onderzoeksbureau, een tijd terug waren we de gelukkigste het lijkt wel stemmingmakerij of hebben ze alleen de autobranders benaderd? Deze zijn ongelukkig das wel zeker.

  reageer
 • Joost

   

  Dit onderzoek is niet wetenschappelijk onderbouwd maar puur popscience en Omroep Flevoland maakt hier een gezellig 'clickbait' bericht van. Het onderzoek van het CBS uit 2015 is het meest recente wetenschappelijke onderzoek naar dit onderwerp. Helaas voor ons werd in dit onderzoek dezelfde conclusie getrokken.

  reageer
 • Robbert

   

  Ze hebben mij niet gevraagd, ik ben nu wel happy. Had het gemiddelde wat kunnen ophalen 😜

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert