OM eist twee jaar cel voor neersteken asielzoeker

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist na een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Almere.

De 29-jarige verdachte en het slachtoffer waren beiden asielzoekers. Ze deelden een kamer en waren goede vrienden. Desondanks stak de verdachte het slachtoffer met een mes in zijn rug. De asielzoeker overleefde de steekpartij ternauwernood. Volgens het OM gaat het om een poging tot moord.

"Ik weet niet waarom ik het gedaan heb. Het gebeurde onder invloed van drugs", verklaarde de verdachte. Volgens hem kregen ze ruzie over geld dat ze aan iemand geleend hadden. Na een vechtpartij stak de man zijn vriend in het bijzijn van drie anderen. Daarna sloeg hij op de vlucht. De politie kon de verdachte twee dagen later alsnog oppakken.
 
De rechtbank doet op 1 juni uitspraak.
 
 

reacties (8)

 • Glenz

   

  Grappig. Drugs kopen van ons belastinggeld. Weten we meteen wat voor een soort hier naar Nederland word gehaald. Reken er ook maar niet op dat meneertje terug gestuurd gaat worden... Daar steekt het COA wel een stokje voor.

  reageer
 • Henk

   

  Dit is Nederland ten voeten uit. Je wordt opgevangen na je vlucht naar een beter leven, zeg maar economische vluchteling. Dan ben je onder invloed van drugs ? Hoe kom je aan het geld om drugs te kopen ? En dan staat je voor de Nederlandse rechter. Nou dan weet ik wel hoe laat het is. Die komt er makkelijk vanaf. Zal wel een taakstraf worden. Ieder normaal denkend mens zou zeggen, spullen pakken, in het busje naar Schiphol en zo snel mogelijk terug naar land van herkomst. We zitten toch niet op dit soort gasten te wachten, premier Rutte ! We hebben inmiddels een samenleving vol met dit soort gasten die niets bijdragen en de samenleving alleen maar geld kosten. Ik vraag me werkelijk af hoe je al politici wel fors durf te bezuinigen op de zorg. En vervolgens veel geld uitgeeft aan de opvang van dit soort gasten. Schaam je diep, premier Rutte.

  reageer
 • Jop

   

  In de gevangenis heeft die asielzoeker het beter dan mijn vader in het verpleeghuis. Terugsturen naar land van herkomst en dat in de bajes zetten

  reageer
 • jo jo

   

  Opzouten met dat schorem.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Die mag van mij meteen het land uit..... Hij heeft al duidelijk aangetoond de normen en waarden / wetgeving die wij hier hanteren niet te respecteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderjongen

   

  Enkeltje retour hebben zulke mensen hier niet nodig

  reageer
 • Kees

   

  Enkeltje of retour? Zit nogal verschil in. Deze meneer meteen het land uitzetten, door dit soort incidenten komt de rest in een kwaad daglicht te staan.

 • almere

   

  na die twee jaar cel dan wel meteen het land uit er mee op dat soort tuig zitten we hier niet te wachten dus .

  reageer
 • Frenky

   

  In de gevangenis heeft hij het beter dan in een azc. Uitzetting had betere straf geweest.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert