Goed openbaar vervoer is lastig

NOORDOOSTPOLDER
Het openbaar vervoer van en naar Noordoostpolder is moeilijk te verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek door adviesbureau Inno-V in opdracht van de gemeente. Inno-V concludeert dat de huidige verbindingen met de beschikbare budgetten behoorlijk optimaal zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat een treinverbinding naar Emmeloord onbetaalbaar is omdat er in het gebied te weinig reizigers zijn. Wel zijn er wellicht mogelijkheden voor het verbeteren van de busverbindingen naar Kampen, Heerenveen/Groningen en Lelystad. Maar ook hier geldt dat het moeilijk is om een buslijn kostendekkend te krijgen.

De commissie Woonomgeving werd niet vrolijk van de onderzoeksresultaten. Volgende maand wordt hierover verder gesproken met de wethouder.


reacties (7)

 • Gijs

   

  Als je de presentatie terug kijkt die het adviesbureau heeft gegeven zie je ook dat er nauwelijks gekeken is naar de omgeving. Bijvoorbeeld spoor aanleggen voor een snellere verbinding van Amsterdam naar Noord-Duitsland. Alles is te duur voor het aantal personen die er gebruik van gaan maken. Achja. Helaas weet ik het antwoord ook niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Duidelijk een probleem dat vraagt om meer magagement, adviesbureau's, enquêtes etc.

  reageer
 • stop

   

  Om een goed beeld te krijgen is het nodig dat er nog minimaal 3 andere rapporten dienen te komen. Dat kost een beetje maar dan heb je in ieder geval wel wat meer inzicht, wat dan weer leid tot niets maar dat hoort momenteel zo in dit land. Het ambtelijk apparaat heeft dus weer eens te weinig kwaliteit om dit zelf uit te voeren, dus gooi er maar weer veel belastinggeld tegenaan. Wat heeft dit onderzoek gekost?? Krijgen we dat nog te zien? of blijft dat onder de tafel?...

  reageer
 • Jan

   

  Precies hetzelfde probleem als met de aanleg van glasvezel, te weinig mensen niet kostendekkend voor de grote firma's

  reageer
 • IK

   

  Openbaar vervoer=voor iedere inwoner vervoer. Nu is het zo dat er gestreden wordt om de drukke lijnen en de minder drukke lijnen worden geschrapt! Is dus geen openbaar vervoer meer maar alleen in de drukke regio's, de rest moet zich maar redden!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Goed openbaar vervoer is helemaal niet lastig, maar het kost geld... Meer dan de gemeenten en de Provincie er blijkbaar voor over hebben, en dat was een politieke keuze (VVD/PvdA). Dus daar moet je zijn met klachten! De VVD en ook de PvdA breken alle infrastructuur af ten faveure van de heilige koe (auto), maar zijn blind als het gaat om mensen zonder eigen vervoer ter wille te zijn. Kwestie van prioriteiten stellen, gemeenteraden en statenleden!

  reageer
 • Thomas

   

  Dat gaat helemaal niet over de auto, maar over dat het obsceen zou zijn om nog harder te bezuinigen op zorg en onderwijs om lege bussen en lege treinen te laten rijden naar dunbevolkte gebieden.

 • Rich

   

  Ze kunnen wel dus een Flevoland neerleggen voor de ns maar een ns verbinding naar emmeloord en in de toekomst nog verder de nop in moet toch lukken. Eerst investeren dan haal je het er zo uit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert