OM wil dat rechters camping bezoeken in zaak Tessa

EMMELOORD
Het Openbaar Ministerie wil dat het gerechtshof in Leeuwarden de locatie in Emmeloord bezoekt waar de 18-jarige Tessa van Bokhorst in 2014 om het leven is gekomen. Dat heeft het OM woensdag gevraagd tijdens een zitting in hoger beroep.

Het lichaam van het meisje uit Swifterbant werd in een uitgebrand vakantiehuisje gevonden op een camping in Emmeloord. De politie hield een verdachte uit Urk aan voor betrokkenheid bij de dood van Tessa. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag, omdat hij het meisje met een baksteen op het hoofd sloeg. De verdachte werd vrijgesproken van moord en brandstichting, omdat er volgens de rechter niet voldoende bewijs was dat hij de brand stichtte. 

Het OM wil dat het hof met eigen ogen ziet dat er een kleine kans is dat iemand anders dan de verdachte de brand heeft aangestoken. Volgens het OM is de camping goed afgeschermd voor buitenstaanders en is het vrijwel onmogelijk om ongezien naar de plaats van het delict te komen. 

Het hof beslist over twee weken of het een bezoek wil brengen aan de camping. De rechters beslissen dan ook of er nog extra onderzoek komt in de zaak.

reacties (1)

 • Emmeloorder

   

  Je kan met het grootste gemak ongezien de camping op, dus daar gaat het OM zeker de mist in. De Urker ontkend dus zijn gruwelijke daad, in het buitenland zit ook al een ontkennende Urker vast voor moord, lieve jongens allemaal die Urkers, veelal met de fles grootgebracht gepokt en gemazeld met vele ondeugden als brandstichtingen en dat op zijn klein dorp.

  reageer
 • Lieve Jongen

   

  Goed verhaal man. Lekker generaliserend ook.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert