Huishoudelijke hulp blijft taak gemeente

NOORDOOSTPOLDER
Liesbeth Schoenman uit Marknesse is blij dat de rechter heeft bepaald dat huishoudelijke hulp definitief onder de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) valt. Volgens haar moet de gemeente Noordoostpolder door deze uitspraak opnieuw gaan kijken naar de hoeveelheid zorg en hulp aan ouderen en hulpbehoevenden.

Schoenman zet zich in voor 19 cliënten in Noordoostpolder. Ze heeft ze woensdag allemaal gebeld en hoopt dat de gemeente snel met een aangepast plan komt. De rechtszaken die tegen de gemeente lopen gaan wel gewoon door.

De gemeente Noordoostpolder bestudeert de uitspraak en wil nog niet reageren.

reacties (5)

 • Jan

   

  Ach ja, ambtenaren. Je werkende leven lang denken dat je voor god kan spelen, fijne machtsspelletjes, waarbij men maar even een ding is vergeten, nl dat ze de burger horen te dienen, cq te vertegenwoordigen.

  reageer
 • Nora

   

  De gemeente is toch hopeloos en de oudere maar in de kou laten staan terwijl ze geld over houden aan de thuiszorg

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Deze uitspraak geeft aan dat bestuurlijk Nederland geen weet heeft ,of niet wil weten welke gevolgen het heeft,als Gemeente raden klakkeloos aannemen wat zorg Wethouders en Ambtenaren hun voorhouden in WMO verordeningen.Deze door de raden vastgestelde verordeningen deugen niet en is in 2014 door juristen al aangegeven. Deze uitspraak zal leiden tot het wijzigen van beleid en verordeningen. De Partij van Vrije Poldermensen heeft bij het vaststellen van de Verordening WMO ,gesteund door juristen in december 2014 een initatiefvoorstel ingebracht om de verordening WMO op een belangrijk punt te wijzigen,dit voorstel is weggestemd 28 tegen en 1 Voor ons geen punt om het opnieuw in te brengen,mocht dit nodig zijn. Nu 1,5 jaar na dato is deze wijziging onderdeel van de uitspraak.

  reageer
 • Carry

   

  Waarom moeten ze dit bestuderen. De hoogste rechter heeft dit bepaald dus gemeente eindelijk het beleid uitvoeren!

  reageer
 • adv

   

  Zwakke reactie van de gemeente om niet te willen reageren.zo snel mogelijk uitvoeren nu gemeente!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert