Inschrijftermijn snel internet verlengd

NOORDOOSTPOLDER
Bewoners van het buitengebied van Noordoostpolder, Urk en het bedrijventerrein van Emmeloord krijgen twee weken langer de tijd om zich aan te melden voor een aansluiting op snel internet. De inschrijftermijn is verlengd tot 1 juni.

Op dit moment heeft ruim vijftig procent van de bewoners en ondernemers in het gebied zich aangemeld voor een aansluiting. Om het glasvezelnetwerk te kunnen aanleggen, is zestig procent nodig.

Volgens de gemeente gaat het nog om een kleine 250 aanmeldingen. Daarom heeft internetbedrijf FiberFlevo in overleg met de gemeente wat extra tijd uitgetrokken voor de aanmeldingen.

reacties (11)

 • Jan

   

  Ongelooflijk dat er nu nog mensen zijn die niet inzien dat je over 10 jaar gewoon niet meer kan communiceren met een verbinding van 5mb als werkgever het nu niet doen zitten wel straks met een groot probleem

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Fijn dat de inschrijftermijn wordt verlengd. Met een downloadsnelheid van 2.5 mbit/s en upload van 0.4 mbit/s uit de prehistorische ptt draad zijn wij dringend toe aan een hogere snelheid. Aangezien er hier ook geen kabel is aangelegd hopen wij dat de glasvezel aanleg doorgaat. Gaan we naar een snelheid van 150 mbit/s, dus 60-375x omhoog in download/upload snelheid!

  reageer
 • Peter b

   

  Consumenten en ondernemers in één propositie volslagen kansloos. Twee totaal verschillende werelden, investeren moet je doen voor lange termijn en kwalteit niet in een initiatief wat korte termijn visie heeft en snel geld wilt verdienen. Over 5 jaar wilt niemand het netwerk hebben of beheren en is het achterhaald.

  reageer
 • Bas

   

  Zo werken al die glasvezelboeren. Met veel list en bedrog mensen manipuleren...

  reageer
 • De ingenieur

   

  Men zal wel gek zijn om bij bedrijventerreinen geen aansluitpunt te maken wanneer er min of meer toch al een geul gegraven wordt. Later kun je dan makkelijk aansluitingen maken en die kosten dan ook veel minder. Ook is het een waanidee dat huizen die nu niet ingetekend worden later niet alsnog aangesloten zullen worden. Men zal gewoon buizen en vezels in groepen aanleggen en waar niet aangesloten wordt zal de buis in voorraad onder de grond gehouden worden. Zo doet men dit overal en zelfs al lang geleden met telefoonleidingen. Aansluiten blijft dan even duur natuurlijk. Men is niet gek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  De foto lijkt meer van het het bereik van een radionetwerk.

  reageer
 • De econoom

   

  Ach ja, de geldkwestie en het idee dat de gemeenschap het maar moet betalen met geld wat ze van anderen vorderen.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Total gezien heeft 38 % zich aangemeld; voor de buitenwegen is dit 51 %. Het is op zich merkwaardig dat de industrie terreinen, met al die " klagende" ondernemers, slechts 13 % zich aangemeld heeft. Als de buitenwegen 60 % halen wordt allen daar glasvezel aangelegd; en niet op de industrie terreinen.

  reageer
 • jan

   

  Hartelijk dank Fiber Flevo dat de termijn verlengt is. Uiteraard gaven wij ons direct op, in de eerste plaats voor ons zelf, en tweede plaats om ook alle andere bewoners in buitengebied niet deze eenmalige kans te ontnemen om aangesloten te worden. Ik zou me behoorlijk asociaal voelen om mijn buren en mezelf deze kans te ontnemen. De kans dat die uit 1951 stammende ptt kabeltje ooit vervangen gaat worden lijkt mij nihil. Hoe vaak en hoe veel keren er al problemen mee waren zijn ontelbaar. De snelheid is nihil en logies, daar is die kabel nooit voor bedoelt. Dus ja, kost me een paar centen en dat geld voor iedereen. En ja, zou leuk zijn als uit dat potje komt van een ander maar IK woon hier met alle lusten en soms beetje investeren in mezelf, de buren en buiten gebied.

  reageer
 • Ik

   

  Denken ze nu echt dat we gaan denken nou toe maar dan ... Nope niet voor mij ! Al wachten ze tot december

  reageer
 • Met een beetje creatief boekhouden kom je er wel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert