Zeewolde geeft 1,3 miljoen te veel uit

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde heeft afgelopen jaar 1,3 miljoen euro te veel uitgegeven. Dat meldt wethouder Rein Zijlstra. 

Het waren volgens de gemeente incidentele uitgaven, zoals het teruggeven van bijna een half miljoen euro aan teveel geheven precariobelasting. Precario is een heffing die door nutsbedrijven betaald moet worden voor het gebruik van gemeentegrond, bijvoorbeeld voor het plaatsen van kabels of leidingen onder de grond.

Om de jaarrekening sluitend te krijgen heeft de gemeente Zeewolde 1,3 miljoen euro uit de algemene reserve gehaald. Daar zit nu nog ruim 26 miljoen euro in. 


 

reacties (6)

 • Jeweetwelwieikben

   

  Wat waren de kosten ook al weer om die recreatieparken te controleren? Heeft dt trouwens ooit iets opgeleverd?

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Wat maakt het uit ? De rekening wordt linksom of rechtsom gewoon bij de belastingbetalers neer gelegd. Die sukkels accepteren toch alles !

  reageer
 • Frits

   

  Wat een onzin. Het wordt uit de reserve bekostigd, net zoals dat die reserve ook aangevuld wordt met meevallers die de gemeente heeft. Als u vindt dat de gemeente het geld uitgeeft aan de verkeerde zaken (dat vind ik van mijn eigen woongemeente overigens ook) dan heeft dat niets met de jaarrekening te maken, maar met politieke keuzes die in de begroting gemaakt worden. Maar maak dan ook concreet wat de gemeente niet zou moeten doen, en stem op een partij die uw mening deelt.

 • Frits

   

  Het is trouwens heel vreemd om het over teveel uitgegeven te hebben. Teveel uitgegeven is het alleen als het overbodige uitgaven waren. Of als je meer uitgegeven hebt dan begroot, maar als ik de bijlage zie, dan was in de begroting al rekening gehouden met een miljoen resultaat (die onttrekking uit de reserve was dus al voorzien), en is daar €230.000 extra bijgekomen. Dat is helemaal geen slechte prestatie.

  reageer
 • Ik

   

  1. Teveel betaald teruggeven is volgens mij NIET teveel uitgeven, maar teveel in rekening brengen ! 2. In rekening brengen aan nutsbedrijven lijkt mij onmogelijk: immers, dan moeten de klanten meer gaan betalen voor bv water! Maar ja, als je kon rekenen zat je natuurlijk niet bij de gemeente, want dan kon je overal aan de slag !

  reageer
 • KC

   

  Liander is te veel in rekening gebracht en niet Vitens. De laatste rekend dat daar door aan klanten en Liander niet.

 • Redactie Omroep Flevoland

   

  De reservepot van Zeewolde bestaat voornamelijk uit de waarde van gebouwen en grond.

  reageer
 • Frits

   

  Ik denk dat de redactie nu de begrippen weerstandsvermogen en algemene reserve door elkaar haalt. Bij het weerstandsvermogen mag je bezit dat je kunt verkopen meetellen. De algemene reserve is echter een puur financiële reserve; de algemene spaarpot van de gemeente. Daarnaast zijn er ook nog reserves en voorzieningen die gelabeld zijn voor specifieke doelen. De algemene reserve is wel deel van het weerstandsvermogen dat gemeenten moeten hebben om te voorkomen dat ze failliet kunnen gaan.

 • laat alle reacties zien
 • vraagteken

   

  € 26 mln.? Waarom heeft de gemeente zoveel reserve nodig? Kan iemand dat uitleggen?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Wat dacht je om dit soort klappen op te vangen? Zoals het voor ieder huishouden slim is om iets achter de hand te hebben. Dus als je een keer een meevaller hebt niet gelijk weer besteden.

 • Nol

   

  Spaarpotje misschien?? is goed toch? anders moeten ze extra bezuinigen en is dat ook weer niet goed...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert