Minder huizen ontruimd wegens huurachterstand

LELYSTAD
Woningbouwstichting Centrada in Lelystad heeft vorig jaar minder huizen ontruimd wegens huurachterstand dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit het jaarverslag. In 2015 zijn 23 woningen ontruimd. Dat is een flinke daling ten opzichte van 2014. Toen waren het er nog 57.

Dit komt onder meer door problemen met het ICT-systeem van Centrada begin vorig jaar. Daardoor werden minder zaken ter incasso uit handen gegeven. Volgens de woningbouwstichting wordt de daling ook deels verklaard door intensiever contact met wanbetalers. Ook worden er meer mensen die de huur niet kunnen betalen doorverwezen naar schuldhulpinstanties.

Naast ontruimingen op basis van huurachterstand zijn er vorig jaar ook twee woningen ontruimd wegens respectievelijk een wietplantage en ernstige overlast.

reacties (15)

 • Geen moraal ridder, maar betaal, wie en wat ik schuldig ben, wel gewoon op tijd. Heb je te weinig geld, leer dan eens de tering naar de nering te zetten. Onderbuik gevoelens spelen bij mij GEEN rol, zoals schijnbaar bij U.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Volledig mee eens. Er zijn tig subsidiepotjes(zorgtoeslag, kindgebonden budget, huurtoeslag), die trekt men waarschijnlijk wel leeg.

  reageer
 • Jan

   

  Wat ze er niet bij vermelden is dat een groot aantal van deze mensen die er uit gezet zijn het niet meer konden opbrengen door verlies van baan en ze al bij allerlei instanties hiervoor aangeklopt hebben maar overal de deur gewezen werd. De ellende moet eerst niet meer te overzien zijn voordat men overgaat tot hulp bieden.

  reageer
 • Nol

   

  vind ik ook!

  reageer
 • Nol

   

  en dan vooral anderen de schuld geven...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Ik lees en begrijp het al: jij bent de moraal ridder die altijd op tijd betaald en nooit iets per abuis vergeet te betalen ongeacht de situatie. Chapeau.

  reageer
 • Dronten

   

  De corporatie in Dronten ontruimd praktisch niemand. Beter dan in Lelystad...

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Centrada moet nog wat leren van sommige Amsterdamse corporaties: na twee maanden niet betalen direct in gesprek met de huurder, voorstellen hoe de achterstand in te lopen, persoonlijk contact brengt meestal meer problemen naar boven (die dan ook direct gemeld dienen te worden bij andere instanties - schuldhulp e.d.-). 'Ict problemen en incasso uit handen geven' maakt het probleem juist groter, dat is de weg van de minste weerstand, die voor Centrada uiteindelijk niet goedkoper is, maar veel leed veroorzaakt. Het probleem (want dat is er!) uitbesteden is een brevet van onvermogen voor Centrada: Met eigen mensen direct op de 'wanbetalers' afstappen, desnoods met een coach erbij, om de problemen structureel op te lossen, op z'n minst in kaart te brengen, dat is de weg! Dan wordt een woningbouwvereniging die opgericht is om mensen met minder geld aan een woning te helpen en er vervolgens 'prettig' te laten wonen ook een werkelijk instituut! Deurwaarders zijn de kracht van de ongeïnteresseerde vastgoedboer: betalen of leeghalen en dergelijke. Centrada zou beter moeten weten, en handelen! Dit is een gratis advies van een volkshuisvester met kennis van zaken....

  reageer
 • Rob

   

  Als je diensten afneemt betaal je. Zoniet...

  reageer
 • Gewoon op tijd betalen, krijg je ook geen extra kosten.

  reageer
 • lelyman

   

  Ik heb een buurvrouw die betaald helemaal niks. Woont vrije sector huur. Werkt niet, altijd ziekjes. Maar wel altijd met de kindjes naar pretparken. En nee, ze betaald geen huur. Dat doen we met ons allen. Elke maand weer. En naast haar zijn er nog veel meer van dit soort paria's. Mensen die niks doen en hun handje ophouden.

  reageer
 • Pieter

   

  De Deurwaarder van Centrada zal zeker niemand helpen maar eerder hunzelf met het gegraai over de ruggen van mensen en Centrada? Die staat er bij en kijkt erna .......

  reageer
 • Derrick

   

  Dus er zijn minder wanbetalers hun huis uit gezet omdat de computer het niet deed? Dat is nog eens nieuws... Hahahahahahahahaha.... En dan ook nog de vergelijking met vorig jaar. Of deed de computer het toen ook niet? Zeer wetenschappelijk. Hahahahahahaha

  reageer
 • KC

   

  Ik ken iemand met 8 maanden huuracterstand. Is dat intensief contact? Ik denk het niet! Deurwaarders helpen niet.

  reageer
 • Jan

   

  Ben benieuwd of het echt daadwerkelijk wanbetalers waren of mensen die het gewoon niet meer konden opbrengen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert