Meer urgentieverzoeken voor woning

LELYSTAD
Woningbouwstichting Centrada in Lelystad heeft vorig jaar meer urgentieverzoeken gekregen van woningzoekenden dan het jaar ervoor. 

Woningzoekenden kunnen bij een acute, zeer uitzonderlijke en dringende omstandigheid urgentie aanvragen bij Centrada. Een commissie beoordeelt die verzoeken.

In 2015 heeft die commissie 86 dossiers in behandeling genomen. Dat waren er in 2014 nog 58. Volgens Centrada is de stijging vooral het gevolg van een forse toename van het aantal aanvragen op basis van sociale gronden. Ook zegt Centrada dat meer woningzoekenden een poging wagen, al weten ze vooraf al dat de kans gering is dat ze ook daadwerkelijk een woning krijgen toegewezen.

In totaal werd in 36 gevallen een woning toegekend. Gemiddeld moesten mensen vorig jaar anderhalve maand wachten voordat dit gebeurde. 

reacties (1)

 • Dr.Jake

   

  Vind je het gek?Dit is bijna nog de enigste manier hoe een 'normale' burger aan een goedkope huurwoning komt wabt anders komt er weer een zogenaamde 'vluchteling' in.

  reageer
 • jo jo

   

  Klopt. Helemaal mee eens.

 • Jan

   

  Dat is voor centrada ook veel aantrekkelijker een vluchteling want dan word de woning op kosten van de gemeenschap compleet opgeknapt en gerenoveerd, alles word betaald voor ze en ze hebben er geen omkijken na. Betreft dit een gewone burger dan is centrada zelf aansprakelijk voor alle gebreken etc.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert