Geen subsidie voor BonteHond

ALMERE • Do 19 mei 2016 | 15:23 • Donderdag 19 mei 2016 | 15:23
Het Almeerse theatergezelschap BonteHond moet het de komende jaren doen zonder subsidie van de Raad voor Cultuur. BonteHond had 585.000 euro gevraagd voor de periode 2017-2020. De RvC heeft dat afgewezen.

De Raad voor Cultuur is enthousiast over BonteHond en onderschrijft het belang van een jeugdtheater in de provincie Flevoland. Toch krijgt BonteHond geen subsidie omdat er te weinig geld beschikbaar is voor alle jeugdgezelschappen die subsidie hebben aangevraagd. Het Filiaal in Utrecht, dat net als Flevoland onder de regio Midden valt, krijgt wel subsidie.

Zakelijk leider van BonteHond Roeland Dekkers zegt dat het met subsidie makkelijker was geweest om toekomstplannen te maken, maar hij vreest niet voor een tekort. Op dit moment doet BonteHond het ook zonder subsidie van de RvC, wel krijgt het gezelschap geld van de provincie, de gemeente en het fonds podiumkunsten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel