Geen subsidie voor BonteHond

ALMERE
Het Almeerse theatergezelschap BonteHond moet het de komende jaren doen zonder subsidie van de Raad voor Cultuur. BonteHond had 585.000 euro gevraagd voor de periode 2017-2020. De RvC heeft dat afgewezen.

De Raad voor Cultuur is enthousiast over BonteHond en onderschrijft het belang van een jeugdtheater in de provincie Flevoland. Toch krijgt BonteHond geen subsidie omdat er te weinig geld beschikbaar is voor alle jeugdgezelschappen die subsidie hebben aangevraagd. Het Filiaal in Utrecht, dat net als Flevoland onder de regio Midden valt, krijgt wel subsidie.

Zakelijk leider van BonteHond Roeland Dekkers zegt dat het met subsidie makkelijker was geweest om toekomstplannen te maken, maar hij vreest niet voor een tekort. Op dit moment doet BonteHond het ook zonder subsidie van de RvC, wel krijgt het gezelschap geld van de provincie, de gemeente en het fonds podiumkunsten.

reacties (4)

 • provincie Flevoland

   

  De BonteHond krijgt vanaf 2017 € 200.000 per jaar bij ons om angsten onder de bevolking weg te nemen, zodat er hopelijk bij de volgende verkiezingen minder PVV wordt gestemd. Een dansvoorstellingetje schijnt te helpen.

  reageer
 • Kees

   

  Ik heb een witte hond Betaal gewoon hondenbelasting Niets subsidie

  reageer
 • Almeerder

   

  Natuurlijk kan het niet zonder! Er staat: dat het makkelijker was om toekomstplannen te maken met structurele financiering. Dat is nu een stuk moeilijker. En er staat dat er nu niet een tekort is, want het gaat over geld de toekomst. Maar wil je dat ze dezelfde hoeveelheid scholen en kinderen kunnen blijven voorzien van mooie en educatieve theatervoorstellingen, dan zal er wel financiering voor moeten komen (anders dreigt er óf een tekort, óf is er geen theater voor de jeugd). Reken maar dat de mensen van BonteHond en elke ander theatergezelschap in Almere heeel hard werken voor het geld en alles behalve lui te noemen zijn! Wat doe je zelf om onze stad een beetje mooier te maken en de kinderen iets positiefs bij te brengen? Of kun je alleen klagen?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dus get ook zonder? Alleen gmhaaden ze liever slapend geld gevangen. Weg met alle subsidie voor cultuur. Hier ziet men dat men een stelletje luiaarden spekt.

  reageer
 • Pietje

   

  Verdiep je eens in subsidies en je zult zien dat een groot deel van het op winst gerichte bedrijfsleven er ook flink van profiteert - en anders wel van voordelige belastingregels. Dat slappe commentaar hier altijd over culturele subsidies hangt me de strot uit - alsof de mensen in de culturele sector niet werken voor hun brood. Wat doe je zelf eigenlijk de hele dag? Een of ander nutteloos product waar niemand behoefte aan heeft in elkaar schroeven? Man, man, en dat noemt zich doctor...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert