Gemeente reserveert geld voor tegenvallers bij onteigenen

ALMERE
De gemeente Almere heeft geld opzij gezet om tegenvallers op te vangen als de gemeente camping Waterhout en wokrestaurant Atlantis niet op tijd in haar bezit heeft.

De grond ligt in het gebied dat nodig is voor de Floriade en de verbreding van de A6. Als de gemeente de grond niet bezit wanneer de werkzaamheden beginnen, zijn de financiële gevolgen voor rekening van de gemeente. Het risico wordt op 3,4 miljoen euro geschat.

De onteigeningsprocedure van de camping vormt het grootste probleem omdat de juridische procedure tijd kost. Eventuele bezwaren door de campingeigenaren kunnen leiden tot vertraging.

reacties (15)

 • Kees

   

  Bouw dit lekker op een andere plek en laat alles staan hoe het nu staat mensen werken met hart en ziel daar

  reageer
 • Arjan

   

  Waar zijn ze toch aan begonnen... Vandaag ook in het nieuws: Almere heeft E 40 mio tekort (OF), Almere heeft E 1 mio minder belastinginkomsten (OF), Floriade-bobo heeft dubbele pet op (Telegraaf).

  reageer
 • Hannes

   

  Als burger mag je toch waarnemen, dat je niet meer serieus genomen wordt. Het is de woon/werkwijk wat de de klok slaat ten koste wat het kost wat de Floriade betreft... Een woon/werkwijk met torenflats wat zijn weergave nog niet kent wat de hoogte betreft...en waar nog helemaal niets van bekend is wie wat waar zou moeten komen.. "Gemeente doet nog net zo hard mee aan ordinaire grondspeculatie. ((( Is er nou nog niets geleerd uit het verleden, waar de gevolgen nog duidelijk van aanwezig is, en dat heeft niets met de crisis te maken.)). " Gemeente Kom tot bezinnen en je zal alles weer in het normale terug kunnen winnen."!!

  reageer
 • Hannes

   

  3'4 miljoen het is een druppel op een gloeiende plaat, na wat er in de toekomst nog te verwachten staat. Voor een totaal project waar nog geen gegarandeerde eindresultaat voor staat.!!

 • Drontense

   

  Het zal toch je levenswerk zijn, zo'n camping. Die mensen hebben waarschijnlijk met hart en ziel keihard gewerkt om een mooie camping op te zetten en dan kan dat 'zomaar' onteigent worden.... Ik zou ook keihard strijden om je eigen bedrijf te redden als ik hun was. Sterkte ermee, al denk ik dat de gemeente weer eens aan het langste eind zal trekken. De kleine man tegen de grote overheid wordt lastig. Die krijgen meestal hun zin. Maar geef niet op!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is geen verhaal van winnen of verliezen, die Floriade komt gewoon op die plek, en die camping gaat onteigend worden. De vraag is alleen nog voor hoeveel geld. Overigens is onteigening een onsympathiek middel dat wel bestaansrecht heeft; zo af en toe zal het individuele belang moeten wijken voor het collectief.

 • Pzaal

   

  Natuurlijk, Alweer veel geld in het water gegooid voor die miljoenen verlieslijdende flopriade.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Eerste miljoenen stropt heeft de PvdA al weten binnen te halen. Herrema is daar heer en meester in. Straks komt milieudefentie ook met een rechtzaak ivm dat rapport over de milieu effecten. De bever wordt door deze wethouder ook vakkundig omgelegd. Zal me niks verbazen dat ze alle sporen snel wissel van activiteit van deze bever. Zodat me straks kan zeggen er is geen bever. Het is firma list en bedrog dat bij de PvdA de boventoon speelt. Alleen de PVV ziet dit in de rest van de partijen lopen als een ratten achter Herrema aan.

  reageer
 • Dirk2

   

  Ik verbaas mij niet meer, ben slechts nog verwonderd. Benieuwd naar de volgende afwijkende uitleg van de lokale overheid die meer waarde hecht aan het eigen pluche dan de stad.

  reageer
 • Masja

   

  De camping past prachtig in een Floriade, hoe mooi wil je t hebben, de Floriade krijgt een prachtig groene camping op een presenteerblaadje aangeboden ....Maar nee, er is een plan getekend waarbij de belangen van Almeerse bedrijven en inwoners even vergeten zijn ... En dat moet en zal doorgaan .Nu dat ws meer geld gaat kosten door de , zeer terechte, bezwaren van de campingeigenaars moet de 'gemeente' ( lees :inwoners van Almere...) daar voor op draaien . Ik word hier naar van .... Floriade stond ooit voor 'groen', de gemeente Almere misbruikt het om een grote woonwijk neer te zetten, want dat brengt geld in t laatje. Dat 'groene 'vergeten ze ...: Veel kappen, groene camping weg en huizen + straten ervoor terug 😕

  reageer
 • Cirefrin

   

  En de gemeente komt geld te kort. Volgens mij hebben ze naast het kantoor van de gemeente een drukpers voor het maken van euro biljetten.

  reageer
 • Pzaal

   

  Die drukpers noemen ze ook wel de armlastige Burger.

 • Frits

   

  Verpest dit leuke recreatiegebied niet met een Floriade en daarna de zoveelste woonwijk die niet verkoopt. En gebruik dat geld liever om uw schuldenberg een beetje in te dammen.

  reageer
 • ron

   

  gruwelijk trage processen .... men had allang in gedachte te verplaatsen ... had dat toch allang gereserveerd moeten worden ? ... of gaat het hier om nog hogere kosten omdat men nog trager dan traag werkt ? Kortom het artikel roept bij mij meer vragen dan antwoorden op.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Ja hoor, truc zoveel wordt uit de kast gehaald. Is het niet de floriade dan wel een dreigende Rijkswaterstaat. En hardwerkende ondernemers maar de vernieling in helpen. Ook zo op de Steiger waar verhuurders voor hun bedrijfspanden geen nieuwe huurders mogen nemen op last van de gemeente. We zijn in almere echt aan bestuurders van niets overgeleverd en de gemeenteraad slaapt maar gewoon door.

  reageer
 • Pieter

   

  Deze begrijp ik niet eerst moet de camping weg vanwege de floriade. Nu dit niet werkt komt de aap uit de mouw het is voor de A6. Ja geloof het de gemeente almere speelt gewoon een smerig spelletje.

  reageer
 • piet

   

  waar om de camping verplaatsen .?????? de floriade is een geld verslindend iets. er is verder op in de polder genoeg ruimte om daar de floriade te maken. dus laat de camping plus wokrestaurant atlantis op hun plek zitten. ik ben geen in woner van almere.

  reageer
 • Henk

   

  Het kan in Almere ! Geld verkwisten. Wanneer wordt er een keer afgerekend door de kiezer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert