Alsnog ontslag 254 huishoudelijke hulpen Zorggroep

NOORDOOSTPOLDER, URK
Ruim 250 huishoudelijke hulpen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) komen in december alsnog op straat te staan. Het bedrijf probeerde de medewerkers bij andere organisaties onder te brengen, maar dat is niet gelukt. De ontslagprocedure is voor hen bij het UWV in gang gezet.

ZONL moest reorganiseren omdat er veel minder geld binnenkomt. Gemeenten kopen namelijk aanzienlijk minder zorg in. De 254 medewerkers zouden anderhalf jaar geleden al ontslagen worden, maar dankzij een eenmalige bijdrage van het Rijk konden zij tot het eind van dit jaar in dienst blijven. 

"We hadden onze medewerkers en cliënten graag warm overgedragen aan een andere aanbieder", aldus bestuurder Frank Kodden. "Nu dit niet lijkt te gaan gebeuren, kunnen we niet anders dan deze stap nemen."

Cliënten van ZONL hebben onlangs een brief gekregen waarin wordt uitgelegd wat ze moeten doen om te voorkomen dat ze zonder zorg komen te zitten.

ZONL is de grootste aanbieder van zorg in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland en heeft veel personeel uit die gemeenten in dienst.

reacties (12)

 • Misschien een idee??

   

  Maak van de Golfslag een prachtig senioren hotel. Juist omdat dit gebouw in de loop der jaren opgebracht is door de burger.Zonl kan beter dit ontroerengoed als kapitaal inzetten voor de gemeenschap in plaats te innen en vervolgens uit te keren aan de directie.

  reageer
 • mop

   

  Jammer dat het zo moet lopen, de cliënten de dupe zijn.

  reageer
 • henk

   

  wij als mensen kei hard werken en maar doen wat een baas zegt en dan nog als aan de kant gezet te worden En de hoge heren gaan er mooi van door met een dikke zak euro,s en een dikke auto onder de kont Ben zelf al lang klaar met de overheid trek mij daar niets meer van aan doe toch zelf wat ik wil en dat gaat mij best af en draag niets af Weg met de overheid

  reageer
 • Pimpernel

   

  Helemaal gelijk, het (C)DA pakte de bezuiniging in de zorg voor de oudere als volgt aan: Wij willen graag met zijn allen liefst zo zelfstandig mogelijk mogelijk in huishoudelijke kring thuis blijven wonen om onze oude dag in een vertrouwde omgeving te kunnen doorbrengen, dit juichen wij toe. Dus gaan wij dit mogelijk maken met ondersteuning huishoudelijke hulp etc. Prachtig! maar je ziet nu hoe de wilde politieke predators met stropdassen strak in het pak met droge ogen de eenvoudige mens in hun zwakste dagen sociaal elimineren. Een volk/samenleving welke hun zwaksten niet koestert en eerbiedigt zal ten gronde gaan. Dat lijkt nu ook te gebeuren, proficiat. Klinkt vast dramatisch maar als je de samenleving observeert zie je totale ongevoeligheid, hebzucht mensen zonder moraal en gevoel, met een disfunctionerende OM. Heb nog nooit een politicus /ambtenaar op morele gronden/gewetensbezwaar zien aftreden.

 • Ook merkwaardig

   

  In de tehuizen van Zonl krijgen verwanten van de bewoners een lijst voor geschoteld welke schoonmaak zij kunnen realiseren. Stofzuigen ,koelkast schoonmaken etc.etc.... Terwijl er een zware indicatie is gegeven aan de bewoner. Hoe kun je dit met elkaar rijmen met de ontslagen??? Je zult maar buiten de polder wonen of werken,waar moet je de tijd weghalen met een gezin??

  reageer
 • Zonl speculeerd met emotionele zaken.

   

  Jammer dat zorgorganisaties van oorsprong uit de diaconie en overige kerken zijn wortels verloochend. De empathie en winstbejag zijn behoorlijk in conflict . Het tarten van de randen in de wetgeving blijkt een sport verworden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  Volgens mij is er deze week een besluit van de hoogste rechter op dit gebied dat de huishoudelijke hulp weer gegeven moet worden in het kader van de WMO! Hoe gaan ze dit dan regelen? Want het houdt in dat het allemaal miet worden terug gedraaid naar de situatie voor 2015.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Klopt! de mensen staan te juichen om hun gelijk/recht (maar deze zullen het niet krijgen, kijk maar naar de klokkenluiders etc.) alles is vanuit de overheid/politiek georkestreerd, daar had maar zou nu zeker het OM in moeten grijpen het negeren van mensenrechten moet bestraft worden, is het nu niet dan later. De besluiten zijn genomen door mensen welke zich zelf uitermate intelligent vinden, onmisbaar en dus extreem hoog bezoldigd worden in een sterk neergaande conjunctuur.

 • Dus toch

   

  254 hulpen, gemiddeld 4 cliënten per hulp, 1000 cliënten geen hulp meer nodig?

  reageer
 • Klazienuutemmeloord.

   

  Dit alles mede mogelijk gemaakt door uw repeterende politieke stemkeuze.

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Wat een nieuws,deze Huishoudelijke hulpen zijn in februari van dit jaar al boventallig verklaard. Let op het UWV gaat deze ontslagaanvraag niet goed keuren en er zijn een fiks aantal tegen argumenten die deze ontslag aanvraag gaan blokkeren.te gek voor woorden.

  reageer
 • Vergrijzingperikelen

   

  Laat de aanstaande gedupeerden van dit management drama als de wiedeweerga hun huizen alvast te koop zetten nu het nog kan, de huizenmarkt in Flevoland is aan het pieken volgens de cijfers van het kadaster.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien moeten ze eerst eens de vele overbetaalde managers ontslaan en de CEO eens flink korten op hun loon ipv het werkend personeel hun baan af te nemen.

  reageer
 • lezer.

   

  Schandalig dat mensen die zorg nodig hebben dit straks misschien niet meer krijgen. En de vluchteling wordt wel goed verzorgd met geld,zorg,huis etc. Om je dood te schamen!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert