Maatregelen na ongelukken bij MC Zuiderzee

LELYSTAD • Vr 20 mei 2016 | 10:54 • Vrijdag 20 mei 2016 | 10:54
De gemeente Lelystad gaat maatregelen nemen om de verkeerssituatie bij de nieuwe achteringang van het MC Zuiderzee te verbeteren. Er zijn veel aanrijdingen van auto's met fietsende scholieren. Extra haaientanden en waarschuwingsborden moeten dat gaan voorkomen.

Sinds een aantal weken is er een aparte personeelsparkeerplaats aan de achterkant van het ziekenhuis. Bezoekers en patiënten kunnen alleen nog aan de voorzijde parkeren. Volgens het ziekenhuis levert dit zo'n tachtig extra parkeerplekken op. Omdat de parkeerplaats is opgesplitst rijdt het personeel nu vanaf de Middendreef tussen De Hoven en de Rabobank door naar de parkeerplaats. Daar kruisen ze het fietspad waar veel schoolgaande jeugd fietst en dat is de afgelopen weken al meerdere keren mis gegaan.

Behalve de maatregelen van de gemeente gaat het ziekenhuis het personeel ook nog eens wijzen op het feit dat fietsers op de betreffende kruising voorrang hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel