Horeca Nederland niet blij met versoepelen regels

ALMERE
Koninklijke Horeca Nederland is ontevreden over het nieuwe vestigingsbeleid voor horeca in Almere. De stad heeft weinig horeca in verhouding met andere grote steden. De komende tien jaar moeten er 56 gelegenheden bij komen. Daarvoor versoepelt de gemeente de regels.

De gemeente heeft gebieden aangewezen waar horeca mag komen. Alle soorten horeca zijn daar dan toegestaan. Het probleem is voor Horeca Nederland niet de extra horeca op zich, maar het feit dat er nu niet meer gekeken wordt wat voor zaak waar past. Zo kunnen er nu bijvoorbeeld drie snackbars naast elkaar komen. Dat is onaanvaardbaar, vindt de horecaorganisatie. Ondernemers gaan elkaar dan doodconcurreren.

Daarnaast mogen winkels in de toekomst ook eten en alcohol serveren. Ook dat zou oneerlijke concurrentie zijn. Koninklijke Horeca Nederland gaat met de gemeente in gesprek om tot een oplossing te komen. 

reacties (10)

 • Henk

   

  Het is grappig (en eigenlijk ook triest) hoe de gemeente Almere beleid ontwikkelt. Het raakt kant nog wal. Waarom niet een goed doordacht plan zodat er een gezellige binnenstad ontstaat met ruimte voor horeca die op elkaar aansluit. Almere is zo waanzinnig saai en zo ontzettend niet gezellig. Het kan in Almere alleen weten die stumpers die jet beleid ontwikkelen niet hoe.

  reageer
 • Roel

   

  Ik begrijp dit echt niet, op iedere hoek van de straat is al een eettent met "all you can eat", etc., waarom moet er dan nog zoveel bijkomen, het centrum is al een vreselijk geurenparadijs van bedorven vis, vanille, afbakbrood, verbrande kaas, verbrand frituurvet met daartussen her en der een wietplantage op z'n tijd. De kwaliteit van de eetgelegenheden gaat er nu al schrikbarend op achteruit, je ruikt en proeft al heel regelmatig sterk verbrand frituurvet om kosten te besparen. De gemeente Almere maakt er een middenstandsoorlog van ten koste van haar inwoners die steeds meer aan obesitas gaan lijden, het zou juist de strijd moeten aangaan tegen het dikker worden en de horeca in toom moeten houden met meer kwaliteitscontroles en hygiëne-controles.

  reageer
 • RM

   

  Net als in amsterdam 56 van die nutella shops is dus mogelijk. Zou echt een verbetering zijn ja.

  reageer
 • John

   

  Prima, concurrentie is okay. En als er winkels zijn die drank gaan schenken moeten zij toch ook voldoen aan de drank en horeca wetgeving... Ik zie het probleem niet.

  reageer
 • Jerry

   

  Bemoeizuchtige bedrijfsschappen zijn totaal overbodig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Het is natuurlijk al belachelijk dat de gemeente bepaald aan wie je als huurbaas zou moeten verhuren!!!!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Verschrikkelijk! Dus daar waar eerst alleen lichte / (winkel) ondersteunende horeca mocht mag ef nu ook zware horeca incl. De overlast voor de stad(centrum) bewoners komen. Daar gaat mijn nachtrust! Het is toch niet normaal!

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Positief iets, de gevestigde horeca mag niet klagen vind ik, ze hebben het dus jaren relatief makkelijk gehad omdat de klant weinig keus had en nu komt er concurrentie bij en gaan ze zeuren dat het niet eerlijk is, de klant krijgt meer keus, positief voor de klanten, horecaondernemers moeten, straks meer hun best doen om de klant te winnen voor zichzelf, laat het concurreren maar beginnen.

  reageer
 • Henk

   

  En als de gemeente dat wel zou doen, gaan ze weer klagen over de bemoeizucht van de overheid....

  reageer
 • Andrea

   

  Wat een belachelijk idee weer dit

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert