Gebouw Mariaschool wordt gesloopt

TOLLEBEEK
De Mariaschool in Tollebeek wordt gesloopt. Het gebouw staat al leeg sinds de school is gefuseerd met de Openbare Daltonschool Minderhoud. Ze zijn als samenwerkingsschool De Sprang verder gegaan.

De katholieke school aan de Nimrodstraat ging vorig jaar na 57 jaar dicht omdat er te weinig leerlingen waren om de school open te houden. Wat er op de plaats van de school komt, is nog niet bekend.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Neem een voorbeeld aan andere dorpen en steden waar oude gebouwen niet meteen afgebroken worden, maar de waarde van die oudheid ook deels bewaard kan blijven. Neem het oude St Jans ziekenhuis in Laren, daar is de middenpartij met hoofdingang in stand gehouden en beide zijvleugels afgebroken. In de ontstane ruimte zijn aan beide kanten dwars daarop leuke 3 etages hoge ouderen flats gebouwd. Is er geen stichting die streeft naar behoud oude gebouwen in de NOP?

  reageer
 • Jk

   

  Mooi plekje voor een huisartsenpraktijk, die mis ik een beetje in het dorp

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Verbouw het voor statushouders!

  reageer
 • Marjon

   

  Tollebeek is een dorp dat zeer veel waarde hecht aan beeldende kunst. Wie gaat zich hard maken voor behoud van het gevelmozaïek (1968) dat zich bevindt op de kopgevel van het gebouw? Is hier een taak weggelegd voor Dorpsbelang?

  reageer
 • Bergerac

   

  Maak er een crematorium van.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nopper

   

  De school is niet gesloten omdat er te weinig leerlingen op zaten, maar omdat de Stichting fuseren promoot. Ik ben hey met Keesie eens dat van dit gebouw best iets leuks te maken is. Weer een 'monument' weg uit de toch al sfeerloze polder! Wordt bij de sloop het kustwerk op d zjmuur ook gesloopt? Dit gaat kunstenaar Martin Stolk niet waarderen.

  reageer
 • Keesie

   

  Niet leuk om te toveren tot wat gelijkvloerse appartementjes voor ouderen? Mooie grote ramen waar veel zon doorheen kan schijnen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert