Biljartbond blijft finales op zondag spelen

URK
De biljartbond legt een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een kwestie op Urk naast zich neer. Biljartfinales blijven op zondag gespeeld worden laat de bond weten in een reactie op het oordeel van het College.

Het college stelde de Urker biljarter Albert Bakker begin april in het gelijk nadat hij een klacht had ingediend wegens discriminatie. Bakker vindt het onrechtvaardig dat finales vaak op zondag zijn. De Urker speelt vanwege zijn geloofsovertuiging niet op zondag.

De biljartbond zegt dat het organiseren van meerdaagse kampioenschappen onmogelijk wordt als de belangen van een 'zeer kleine groep' mensen prevaleren boven die van andere leden. Wel wil de bond de kwestie bespreken tijdens de eerstvolgende ledenvergadering.

Albert Bakker laat weten dat hij eerst wil horen hoe het College reageert op de brief van de bond, voor hij eventuele vervolgstappen zet.

reacties (9)

 • Kitty

   

  Heel goed van de biljardbond! Het is echt niet meer uit deze tijd dat men zich laat voorschrijven wat mensen die in sprookjes geloven, wel en niet willen. Bovendien meende ik dat de wet op de zondagsrust is afgeschaft.

  reageer
 • Frenky

   

  Jammer, had het graag anders gezien.

  reageer
 • Tudeledoki

   

  Wordt dat er bijgehaald, heeft er wel helemaal niks mee te maken maar goed... In 1 ding heb je gelijk er wordt niet alleen op Urk gezopen... Man man man man

  reageer
 • KC

   

  Bij betaaldvoetbal wordt niet alleen op zondag gevoetbald. Dan moet als voetballer een keus maken. Bij de amateurs wordt er op zaterdag of zondag een competitie gehouden. Dan moeten de gelovigen maar een zaterdag competitie oprichten.

  reageer
 • Lelybewoner

   

  Ik vind dat de biljartbond gelijk heeft. De Urkers hebben zich aangesloten bij de bond terwijl bekend was, dat finales op zondag gespeeld zouden worden. En nu vinden ze dat ze gediscrimineerd worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • flevowatcher

   

  Gaan geloof en biljarten wel samen? Je moet wat over hebben voor je sport...

  reageer
 • Piet

   

  Nee, maar er zijn spelers die principieel weigeren om op zondag te spelen. De club probeert dan zo veel mogelijk in overleg met de tegenstanders de wedstrijden op zaterdag te houden, maar als de tegenstander niet meewerkt speelt die ene speler gewoon niet mee. Zo hoort dat ook te gaan. Je eigen principes moet je niet aan een ander opdringen.

  reageer
 • Willem D

   

  Er word ook gevoetbald op zondag Er wordt ook gezopen door de urk ers op zondag dat gebeurd alleen niet op urk

  reageer
 • hadieja

   

  nou nou wat een onzin, betaald voetbal op zondag wordt zeker ook als discriminatie gezien ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert