"Groei sociale huursector is trendbreuk"

ALMERE
De groei van het aantal sociale huurwoningen in Almere wordt door PvdA-wethouder Tjeerd Herrema van wonen beschouwd als een trendbreuk.

In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt Herrema dat hij in deze collegeperiode uitgaat van 1500 nieuwe betaalbare huurwoningen, terwijl er in die sector jarenlang bijna niets is bij gekomen.

De woningen zijn vooral bedoeld voor jongeren, studenten en vluchtelingen.

reacties (7)

 • Nathasja

   

  En in de laatste zin gaat het fout.. Waarom niet eerst de mensen een huis geven die al weet ik veel hoeveel jaar staan ingeschreven en wachten op een huis?!

  reageer
 • Hannes

   

  "Ymere". Houd zich voorlopig gedeisd wat het bouwen in Almere betreft.. Om dat ze al een paar jaar geleden met ongeduld hebben laten weten om te gaan bouwen op het zo verkeerd gekozen terrein, waar de Floriade hun vesting willen gaan bouwen.. De rest is gewoon weer een standaard vrijbrief om weer op de woningmarkt toegang te krijgen om verder te gaan bouwen.. "Er zijn van die trends, met een algemeen belang van zaken zo voor de hand liggen"..

  reageer
 • almere

   

  puur links gelul van een linkse partij voor de afbraak wethouder , alles voor de gelukzoekers, de eigen mensen kunnen de boom in wanneer voeren ze de hele partij voor de afbraak eens af ? Herrema laat de eigen mensen maar barsten hoor daar zijn jullie goed in bij die partij . vooral blijven knuffelen Herrema en kopjes thee met ze drinken .

  reageer
 • Jan

   

  Vluchtelingen hebben nu gewoon voorrang. Daar kunnen we niks tegen doen. Je kan ze moeilijk op straat zetten.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  1500 is een druppel op een super hete steen! Laat de vlichtelingen maar in hun tentje bijlven!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Sociale woningbouw voor vluchtelingen, jongeren en studenten. Herrema komt niet verder met het benoemen van potentiële kandidaten voor deze sociale woningbouw. Bewijs dat deze wethouder de problemen op de huurmarkt niet kent. Want ook gezinnen met lage inkomens en gescheiden ouders willen ook graag betaalbaar wonen. Stuur Herrema snel terug naar Amsterdam ! Wat een drama deze man.

  reageer
 • ron

   

  Terugsturen ? die stuurlui van voor zijn tijd hebben helemaal niks gepresteert en alleen maar achteruitgang gecreëerd. Hij is de eerste na vele tientallen jaren die iets lijkt te bereiken. (overigens moet ik het nog steeds eerst zien ... want die beloftes heb ik vaker gehoord)

 • Vijfvoortwaalf

   

  Vluchtelingen, vluchtelingen en nog eens vluchtelingen!!!! Wanneer komt de Nederlandse gescheidde moeder met 2 kindertjes die al jaren bij familie inwoont aan de beurt???? Er zijn legio's voorbeelden te noemen van gewone Nederlanders die in nood zitten. Wanneer wordt daar aandacht aan geschonken??????

  reageer
 • Louise

   

  Zo gewoon is scheiden niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert