Vleermuizen vertragen sloop sporthal Haven

ALMERE
Een groep vleermuizen bezorgt de gemeente Almere kopzorgen. De vliegende zoogdiertjes hebben waarschijnlijk hun intrek genomen in de sporthal aan de Parkwerf in Haven. De hal moet gesloopt worden, maar door de mogelijke aanwezigheid van de beschermde dieren, kan dat niet.

De sloop van het gebouw loopt hierdoor vertraging op. De komende maanden worden de beestjes en hun leefomstandigheden onderzocht. Als blijkt dat de dieren daadwerkelijk in het gebouw wonen, dan moet de gemeente beschermende maatregelen nemen zodat het leefgebied van de vleermuizen intact blijft. 

In het gunstigste geval is het uitstel van de sloop en bouw van een nieuwe sporthal een half jaar en in het ongunstige geval een jaar, aldus de gemeente. Dit heeft gevolgen voor de sporthal in de Kimwierde. Die wordt nu gebruikt als alternatieve sportlocatie. 

reacties (14)

 • Rieneke Kroese

   

  laat men pal naast dat oude gebouw een grot achtig hol doch stabiel gesteente bouwen, zet sportievelingen aan het werk door sport graffiti erop te maken iedereen blij, leven en laten leven. Niet treuzelen van uitstel komt afstel zoek een oplossing voor mens en dier. Het gebied zit vast vol insecten en muggen dan hebben niet alleen de vleermuizen veel plezier.

  reageer
 • ron

   

  is er nu wel of niet tijdig (1,5 jaar vooraf aan de sloop die al jaren bekend is) een onderzoek (als door milieubeheer bedoeld) uitgevoerd ? zo niet , dan een grote blunder. regelgeving is al vele jaren bekend. NB wet van Murphey: eerst meer asbest dan gedacht nu meer vleermuizen dan gedacht ..... wat gaat er nog volgen ....

  reageer
 • Vissekla

   

  Deze maatregelen worden genomen: niet omdat het moet, maar omdat het kon. Ben benieuwd hoe lang deze hobby nog door ons betaald wordt ; gelet op de omstandigheden: gelukkig niet lang meer!

  reageer
 • ron

   

  vreemd hier op de schoolwerf en op andereplaatsen zijn vleermuiskasten op gehangen. dus ze kunnen al naar andere plaatsen

  reageer
 • Sjors

   

  Je kan beter een vleermuis zijn in deze tijd. Dan een ongeboren kind in de baarmoeder, want die worden op gruwelijke wijze vermoord, en hoor je niemand over. Gelukkig is de vbok nog

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  Gewoon slopen, ze vinden wel ergens een ander plekje! Over het algemeen zijn dieren minder kieskeurig dan mensen!

  reageer
 • Dirk2

   

  Regels zijn regels, dat geldt voor de burger ook altijd! BASTA! Respect voor het milieu daar begint het mee.

  reageer
 • mop

   

  Laten ze het geld beter besteden zorg, welzijn huishoudelijke hulpen cliënten hebben dit geld hard nodig; milieu redt zich altijd van zelf weer zit in het systeem van de natuur.

  reageer
 • OVV

   

  Vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Ze eten per dag ca 100 muggen, dus wees er maar blij mee, dat ze (nog) bestaan.

  reageer
 • louis

   

  Belachelijk. In deze tijd waarin 55 plussers niet meer aan de bak komen, pensioenen worden gekort, en zorg door de overheid wordt overgelaten aan de particulier worden de kosten van vernieuwing onnodig verhoogd. Wie zit te wachten op dit soort ongedierte?

  reageer
 • ja

   

  Vleermuizen hebben vleugels vliegen wel weer naar een andere plaatsen.

  reageer
 • louis

   

  Waar zijn we in dit land mee bezig. Pensioenen worden gekort, 55 plussers komen niet aan een baan, het ene na het andere bedrijf gaat kapot en de regeltjes schrijven voor dat een vleermuis een vernieuwing/verbetering kan tegenhouden. ZIK. Een ander woord is er niet.

  reageer
 • Kees B.

   

  Geen ander woord dan ZIK?

 • Milieubeheer

   

  Een jaar vertraging is al gauw omdat de flora en faunawet gebied om gedurende 1 jaar onderzoek te doen.

  reageer
 • Milieubeheer

   

  Nu eerst een jaarrond onderzoek doen zodat bekend is of ze hier kraamkamers hebben. Meteen vleermuiskasten ophangen zodat ze daar hun intrek in kunnen doen en buiten broedseizoen tochtgaten maken zodat ze uit dit gebouw gaan en hun intrek nemen in de vervangende woonruimte, de nieuwe vleermuiskasten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert