Bataviahaven nu volledig 'cruiseschip-proof'

LELYSTAD
De Bataviahaven in Lelystad is nu volledig aangepast voor het aanmeren van riviercruiseschepen. 

Eén van de laatst toegevoegde voorzieningen zijn powerlocks, die de schepen van stroom voorzien. De schepen hoeven hun eigen luidruchtige generatoren dan niet te gebruiken. Ook kunnen de schepen drinkwater 'tanken' in de haven. 

De gemeente heeft de investeringen gedaan om de Bataviahaven zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor riviercruises. Meer van deze schepen in de haven betekent meer werkgelegenheid en inkomsten voor de haven, Batavia Stad en de recreatieve voorzieningen in de omgeving.

reacties (3)

 • lelystedeling

   

  Wanneer vliegt Lucht de lucht in ?

  reageer
 • ambtenaar

   

  Uit vertrouwelijke bron heb ik vernomen dat hij op een andere plaats aan de Markerwaarddijk komt te liggen.

 • Jj

   

  Wanneer word het veld naast het appartementencomplex eens een keer aangepakt? Ligt er nu vervallen bij. Maak er iets van zodat mensen vanuit bataviastad gelokt worden om een wandeling naar de haven te maken. Een speeltuin,park of iets dergelijks. Goed voor de horeca!

  reageer
 • kustbewoner

   

  Veld naast complex duurt nog wel eventjes gezien de ervaringen met Lelystad-Haven.Dit ligt er al 10 jaar vervallen bij. En mensen uit BataviaStad komen om te winkelen en niet om musea te bezoeken en een lege haven te zien met ook nog eens nu nog drijvend bouwvallig paviljoen

 • kustbewoner

   

  Prima !, maar de Havenomgeving wordt ontsierd door een bouwval genaamd Lucht, dat door de eigenaar hier is gedumpt, want het is nog steeds niet verkocht en ligt er ook nog eens illegaal want het is geen schip.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Het ligt aan een bunkersteiger, die volgens mij van RWS is. Wie vangt de aanleggelden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert