Camerabewaking bedrijventerrein dreigt te verdwijnen

EMMELOORD
Het is onzeker of de camerabewaking op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord actief blijft. Volgens de stichting Beveiliging De Munt betaalt bewakingsbedrijf G4S vanaf volgend jaar niet meer mee en is er vanaf dan onvoldoende geld om het systeem in de lucht te houden.

Op het bedrijventerrein hangen acht camera's die afwijkend gedrag van mensen en auto's signaleren. Verder hangen er zes camera's die kentekens van passerende voertuigen vergelijken met gegevens uit een politie-database van verdachte personen en voertuigen.

Volgens de stichting zullen meer ondernemers moeten gaan meebetalen aan de bewaking, wil De Munt bij de top 3 van veiligste bedrijventerrein van Nederland blijven horen.

reacties (2)

 • Jean

   

  Handig om te zeggen dat ze stoppen. Weet ik teminste waar ik naar toe moet gaan zonder betrapt te worden

  reageer
 • Schijnveiligheid

   

  Okay vecht het in de media uit, en betrek eventueel de Telegraaf in het verhaal. Diep triest deze competitie drang gepaard gaande met een geveinsde professionaliteit betreffende een vlek op onze landkaart. Het zou best grappig zijn dat wij ons bij de top drie best bewaakte industrieterreinen van Nederland kunnen rekenen zonder ook maar industrie welke dit ernstig noodzakelijk maakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert