Ziekenhuizen: spoedzorg wel beschikbaar

FLEVOLAND
De ziekenhuizen in Flevoland doen hun uiterste best om te voorkomen dat de spoedeisende hulp in de knel komt.

Dat zeggen het Flevoziekenhuis in Almere en MC Zuiderzee in Lelystad in reactie op de brandbrief van het Regionale Overleg Acute Zorg. Deze instantie stelt dat ziekenhuizen in de regio Amsterdam steeds vaker een opnamestop instellen, omdat er geen plek is op de afdelingen spoedeisende hulp. De plekken worden steeds vaker bezet door oudere patiënten.

Hoewel de brandbrief door Flevoland wordt onderschreven, speelt het probleem hier minder. De ziekenhuizen in Almere en Lelystad zetten bij grote drukte extra personeel op de afdeling spoedeisende hulp in. Van een opnamestop is in Lelystad geen sprake. In Almere is de afdeling bij topdrukte hooguit zes keer per jaar gedurende maximaal een uur per dag gesloten. Patiënten met levensbedreigende klachten worden altijd geholpen.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Heel goed dat de ziekenhuizen dit aankaarten. De bezuinigingen in de zorg maken dat probleemgevallen worden rondgepompt, en dat de problemen uiteindelijk stranden op de plek waar men geen nee kan en mag zeggen. En john johan otten wens ik oprecht veel succes met de zoektocht naar een partner!

  reageer
 • Frans

   

  Vreemd bericht: Doen hun uiterste best en verderop er is geen sprake van! Wat is het nu eigenlijk? Ik denk het eerste en dus komt het voor! Potentiële spoedeisende patiënten dus geen rad voor ogen draaien svp. Straks wordt je spoedeisend niet vervoerd tot er geen sprake meer van is dat ze je niet kunnen opnemen!

  reageer
 • john johan

   

  barbara,met jou wil ik best verkering hebben en ten huwelijk willen vragen,als je mij maar laat leven als 60 plusser met terugtraprem fiets ooit in mei 2013 kroningsfiets die ook van flevoziekenhuis gebruik maakt ook al woon ik in hoogeveen.john otten

  reageer
 • Barbara

   

  Men kan niet meer doen dan zijn best...Maar het is toch logisch dat ouderen meer plek innemen? Dat brengt logischerwijs die leeftijdsgroep toch met zich mee...Afschieten mag ook weer niet, euthanasie lukt ook niet echt, dus dan maar net doen of die luitjes niet bestaan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert