PVV wijst op belangenverstrengeling Floriade

ALMERE
De PVV in Almere meent dat de gemeente te weinig heeft gedaan om belangenverstrengeling bij het Floriade-project te voorkomen. De partij stelt dat de objectiviteit van de Antea Group die de Milieu Effect Rapportage voor de gemeente uitvoerde, op voorhand in het geding was. De PVV heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Directeur Menno Smits van de Antea Group is tevens de voorzitter van de Vrienden van de Floriade, een groep bedrijven die van de Floriade een succes wil maken. Volgens de PVV kan hierdoor ook de objectiviteit van de Milieu Effect Rapportage in het geding zijn. De partij wijst daarbij op de maatregelen die in het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente staan over het voorkomen van belangenconflicten.

De Antea Group concludeerde onlangs dat er weinig negatieve effecten zijn te verwachten van de Floriade. Het rapport is onderdeel van het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade. De onderzoekers hebben gekeken naar de milieu-effecten van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 en de bouw van de Floriade-wijk na 2022.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ik kan niet wachten tot de PVV eens zitting gaat nemen in een college van B&W in Almere. Binnen een paar weken komen dan de eerste integriteitsproblemen opzetten.

  reageer
 • Hannes

   

  Neemaan dat je zeker een paar kan noemen. Een eigenmening zal er ook nooit komen.

 • Henk

   

  Objectief gezien heeft de PVV een punt. En dat is kwalijk. Belangenverstrengeling is uit den boze. Het kan in Almere. De gemeente Almere is een grote amateuristische bende. Herrema zal zich toch niks aantrekken van deze belangenverstrengeling. Gewoon lekker doorgaan met de Floriade. Herrema is niet te stoppen. Op weg naar een nieuw financieel debacle.

  reageer
 • Boels

   

  Nu wreekt zich de nalatigheid van de gemeente op het gebied van de integriteitswetgeving. Waar blijft de beloofde invulling? Handjeklap, vriendjespolitiek en belangenverstrengeling is bij wet verboden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als we nu gewoon even alle negatieve PVV toestanden negeren en gewoon naar de feiten kijken, dan hebben ze gewoon een punt.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik wacht al langer op een soort 'floriade-papers'!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Het probleem van de PVV zal wel zijn dat de uitslag niet goed is, volgens hen, en dat de antea groep niet van een bekende van henzelf is.

  reageer
 • Ik

   

  Inderdaad, want als er iemand is die verstand heeft van vriendjespolitiek, belangenverstrengeling en onwettig gedrag, dan is dat de PVV wel !

 • NLToday

   

  Precies, maar wel familie de VVD om exact te zijn, deze hebben bijna overal in Nederland dit soort particuliere kantoortjes. In de jaren negentig was er al een wildgroei aan deze activiteiten, deze kosten zeer veel gemeenschapsgelden (hun (kennis?) is giga duur) en dat allemaal om verantwoordelijkheden weg te kunnen zetten terwijl de aanvrager ter zake kundig en verantwoordelijk dient te zijn inhoudelijk zijn/haar beslissende functie. Het lukraak verkregen creatieve oordeel ingefluisterd door hun klanten, wordt allemaal gedoogd. In mijn beleving valt dit onder de noemer corruptie.

 • NLToday

   

  -Antea Group- Daar is niet veel fantasie voor nodig, speciaal in het leven geroepen om een en ander mogelijk te maken zoals inmiddels vele andere groepen/kantoren, persoonlijk vind ik dat dit soort werkzaamheden de rijksoverheid toebehoord, deze kan dan ook floppen maar niet hard weglopen voor de gevolgen.

  reageer
 • adv

   

  Corrupt als het maar kan. Mog even dan komen de namen van de tonnen graaiers ook nog wel boven tafel

  reageer
 • Rutger

   

  Heel goed dat de PVV dit soort belangenverstrengeling, vriendjespolitiek, nepotisme aan de kaak stelt. Er gebeurt vervolgens niks mee, maar da's de arrogantie van het College.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert