Zorgen om drachtige alpaca

RUTTEN
Jan en Jelly Dingemans uit Rutten maken zich grote zorgen om een alpaca op hun boerderij. 

De drachtige alpaca Showtime is al anderhalve maand voorbij de verwachte bevallingsdatum. Mogelijk wordt het veulentje te groot om op een natuurlijke manier geboren te worden. 

Een dierenarts heeft de alpaca dinsdag onderzocht en wil woensdag de bevalling op gang helpen zodat het veulentje wordt geboren. Een alpaca lijkt op een kruising tussen een lama en een kameel.  

 

reacties (3)

 • Dierenweide vrijwilliger

   

  Zie maar hoe spijtig dat het is dat er in de NOP en Rutten geen snelle internet is. Want een paar minuutjes Googlen en je weet alles over de Alpaca en de draagtijden Succes met Googlen en natuurlijk hopen wij dat jullie een gezond voldragen veulentje krijgen.

  reageer
 • jordy stage van alpaca flevoland

   

  ik vind het raar maar toch leer ik er best veel van jammer voor dat lieve beesje

  reageer
 • Dierenweide vrijwilliger

   

  Een Alpaca heeft een variatie in de draagtijd van 11 tot 13 maanden. Als in de natuur er weinig voedsel is groeit de embryo ook minder snel en duurt de draagtijd ook langer. In Dronten dragen de Alpaca's precies 12 maand. Een merrie werpt haar veulen meestal rond 1 uur, het warmste moment van de dag, kan het veulentje mooi droog worden. In de natuur van Z Amerika vriest het niet meer dood. De zelfde dag, net na het werpen van het veulen, wordt de merrie weer gedekt en dan hebben wij als alles goed gaat een precies een jaar later een veulentje. De langste dag ongeveer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert