Kabinet gaat in gesprek over spoedeisende zorg

FLEVOLAND
Het kabinet neemt de berichten over problemen bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in Flevoland en Noord-Holland zeer serieus. Dat zei minister Jet Bussemaker tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Ze verving daar minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Brandbrief
Ziekenhuizen en ambulancemeldkamers meldden eerder deze week in een brandbrief dat ambulances geregeld niet bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terechtkunnen. Dit doordat ziekenhuizen steeds vaker een tijdelijke opnamestop afkondigen omdat alle behandelkamers bezet zijn. Dat zou steeds gebeuren doordat er veel ouderen op de eerste hulp terechtkomen. Bij ouderen is vaak niet meteen duidelijk is wat er mis is, waardoor het personeel lang met deze patiënten bezig is.

Schippers herkent beeld niet
Het beeld dat mensen uren op de gang moeten wachten, zegt minister Schippers niet te herkennen. Dat het aantal ouderen dat een beroep doet op de spoedeisende hulp toeneemt, is volgens haar wel een bekend fenomeen.

De schrijvers van de brandbrief zijn nu door het ministerie uitgenodigd voor een gesprek.

reacties (3)

 • Sanne

   

  Schippers herkend zich niet er niet in nee wat doet dit kabinet eigenlijk alles weg bezuinigen en van niets weten

  reageer
 • Nora

   

  Je bent in de aap gelogeerd als je naar de eerste hulp moet je kan uren wachten en wordt in een kamer gelegd en dat is het

  reageer
 • Carry

   

  Ja natuurlijk komen ouderen vaker op de spoedeisende hulp. Alle zorg thuis of in een tehuis is toch wegbezuinigd. Zogenaamd goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert