Mogelijk biologische markt in Stadsboerderij

LELYSTAD
Lelystad krijgt mogelijk een biologische markt in de Stadsboerderij aan de Meerkoetenweg. Dat is een van de uitkomsten van de Actiedag Lokaal Voedsel Flevoland. Dinsdagavond kwamen producenten, handelaren, restaurateurs en winkeliers uit de hele provincie bij elkaar om te overleggen hoe ze hun streekproduct beter bij de consument kunnen brengen.

Gerhard Flantua van Lokaal Voedsel Flevoland zegt dat er gesprekken zijn met de gemeente. Het is volgens hem mogelijk om de boerderij binnen anderhalf tot twee jaar om te bouwen tot biologische markt. Nu moeten consumenten van boerderij naar boerderij rijden om verschillende producten te kopen. Dat moet anders, vindt Lokaal Voedsel Flevoland.

De eerste stappen zijn al gezet. Op de website van Lokaal Voedsel Flevoland zijn alle streekproducten verzameld.

reacties (4)

 • Leverancier

   

  Als Gerhard net zo slecht betaald als hij nu doet dan kan hij beter hier niet aan beginnen.

  reageer
 • Nico

   

  Het hoog elitair gehalte van de biologische markt bij de Kemphaan moet je ook niet willen exporteren naar Lelystad. We hebben het er maar mee te doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is dit nou afgunst? Of vind je eigenlijk dat het gewoon verboden moet worden andere producten te verkopen dan de smakeloze nederlandse massaproductie? Of staat de mogelijke politiek afwijkende voorkeur van handelaren en publiek je tegen?

 • jan

   

  Waar is de Kweekweg in Lelystad?

  reageer
 • Sjaak

   

  Kweekweg? Dat wordt in dit artikel toch niet genoemd. Wel de Merkoetenweg.

 • Jos

   

  Het is te hopen dat het een laagdrempelige markt wordt en niet een zo'n "ons kent ons" markt zoals op de Stadsboerderij in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert