VVD wil alsnog raadsdebat over windmolens A27

ALMERE
De VVD-fractie in Almere wil van wethouder Tjeerd Herrema weten waarom de gemeenteraad niet betrokken is bij de plaatsing van windmolens langs de A27. De partij heeft daarom een interpellatie aangevraagd voor de gemeenteraadsvergadering van donderdag.

De liberalen vroegen eerder al aan het college waarom de raad niet gekend is in dit besluit. Het college antwoordde dat de molens wel op Almeers grondgebied liggen, maar ze vallen onder verantwoordelijkheid van het Rijk, de provincie en de gemeente Zeewolde. De VVD vindt dat een onbevredigend antwoord.

VVD-raadslid Rutger Hengstman beroept zich op het raadsbesluit Energie Werkt! van vorig jaar. Daarin staat dat de plaatsing van elke windmolen in Almere via de gemeenteraad moet verlopen. "Daarom hadden ze langs de raad gemoeten." De VVD hoopt dat de raad nog enkele wijzigingen in de plannen kan aanbrengen.

reacties (5)

 • Jan

   

  En antje rijd een Prius

  reageer
 • Jan

   

  Hans, laten we maar zeggen Antje Ha is beetje jaloers.

  reageer
 • hans49

   

  Soms zijn reacties zo dom en geven slechts blijk van afgunst. Bedenk dat die zgn. Villasubsidiegenieters ook de hoogste bijdrage doen in de gemeentelijke belastingpot, waarvan u weer profiteert.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Oh jee, de villasubsidiegenieters vrezen dat hun eigendommetje bedreigd zal worden.

  reageer
 • Ger

   

  Jaartje de procedure rekken, dan hebben we een andere regering en dan zijn die nieuwe windmolens niet meer haalbaar wegens geen SDE beschikking(subcidie)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert