VVD wil alsnog raadsdebat over windmolens A27

ALMERE • Di 24 mei 2016 | 22:41 • Dinsdag 24 mei 2016 | 22:41
De VVD-fractie in Almere wil van wethouder Tjeerd Herrema weten waarom de gemeenteraad niet betrokken is bij de plaatsing van windmolens langs de A27. De partij heeft daarom een interpellatie aangevraagd voor de gemeenteraadsvergadering van donderdag.

De liberalen vroegen eerder al aan het college waarom de raad niet gekend is in dit besluit. Het college antwoordde dat de molens wel op Almeers grondgebied liggen, maar ze vallen onder verantwoordelijkheid van het Rijk, de provincie en de gemeente Zeewolde. De VVD vindt dat een onbevredigend antwoord.

VVD-raadslid Rutger Hengstman beroept zich op het raadsbesluit Energie Werkt! van vorig jaar. Daarin staat dat de plaatsing van elke windmolen in Almere via de gemeenteraad moet verlopen. "Daarom hadden ze langs de raad gemoeten." De VVD hoopt dat de raad nog enkele wijzigingen in de plannen kan aanbrengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel