PvdA: Noodopvang vluchtelingen mag langer open

LELYSTAD
Als het aan de PvdA in Lelystad ligt, blijven de twee noodopvanglocaties voor vluchtelingen in de stad langer open. In het voormalige gebouw van het OM bij het station en in het oude politiegebouw bij het Lelycentre worden nu in totaal zo'n 500 vluchtelingen opgevangen.

Bij de opening van de opvanglocaties is afgesproken dat deze voor maximaal één jaar dienst zullen doen. De PvdA zegt nu geen bezwaar te hebben als de opvanglocaties twee jaar langer open blijven. Dit omdat de opvang volgens de partij soepel verloopt. Zo is er geen grote toename van overlast voor omwonenden geconstateerd, stelt fractievoorzitter Nelly den Os.

Ook de betrokkenheid van veel inwoners die vrijwilligerswerk doen bij de opvang, speelt voor de PvdA een rol om te pleiten voor verlenging van de opvang.

reacties (12)

 • Hetty

   

  Het is idd waar van de overlast.Schreeuwen en voetballen tot in de nacht.Wij in Bovenover hebben er ook last van. De slaapkamers liggen precies aan de kant van de weg.Wij hebben niks te vertellen laat staan iets in te brengen.Dat het langer zou gaan duren wisten wij al vanaf het begin. De verbouwing moet eruit en dat lukt niet in 1 jaar Ze hebben gedacht als ze er eerst maar zitten.!! Maling aan alle ouderen die er wonen maar dat wisten we al. NIET BLIJ.

  reageer
 • Marc

   

  Wanneer het gaat om iets zeggen en wat anders doen spant de PVV de kroon. Maar dat hebben de meesten niet in de gaten. En als ze het zien willen ze het niet horen. Misschien is de oplossing voor het vluchtelingen probleem heel simpel. Ideetje: geen bommen gooien?

  reageer
 • HM

   

  Tja, de PvdA is kampioen andermans geld uitgeven. En als u het er niet mee eens bent, leggen ze het u nog wel een keer uit.

  reageer
 • Joke

   

  Wat een akelig zuur gepruim en wat schieten jullie ermee op? NIETS!

  reageer
 • frits

   

  vooral door blijven knuffelen met je linkse pvda gebral

 • Jan

   

  Ga jij in de avonduren maar eens in je eentje in het Lelycenter rondlopen, kijken of je de commentaren dan nog onder zuurpruimen durft te scharen.

 • Bas

   

  Heeee eentje van de PVDA!

 • Willem D

   

  Ze zeggen dit en doen dat niet te vertrouwen die pvda daarom stemmen mensen niet meer op deze partij

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  En een hatsikidee, het was te verwachten.

  reageer
 • De Vries

   

  >afgesproken dat deze voor maximaal één jaar<. Dus niet zeuren PVDA. Afspraak is afspraak. Of gaan we net als alle anderen doen en zich niet aan afspraken houden? Gek dat men dan PVV gaat kiezen.

  reageer
 • Bas

   

  Tsja, als het gaat om geld uitgeven aan "den vreemden" dan is de PVDA natuurlijk van de partij. Ook bij arrogantie om over gemaakte afspraken heen te lopen. Was deze partij maar net zo actief en royaal naar onze ouderen

  reageer
 • Jan

   

  Ach, rond verkiezingstijd gaan ze weer mooie dingen beloven, en zodra die voorbij zijn gaat al het geld weer naar de immigranten, Griekenland en al die andere linkse hobby's. Reken maar dat al die politici van de PvdA voor zichzelf een prima oude dags voorziening hebben geregeld. Die hebben dan zelf geen last van al dat met de linkerhand bestelen van de autochtone, belastingbetalende bevolking.

 • daar gaan we al het zou max voor een jaar zijn....

  reageer
 • Tuuk

   

  Dan moet de PVDA toch beter haar werk doen, er is wel degelijk overlast bij het Zuiderwagenplein. Ken mensen in de appartementen Marktzicht en die hebben behoorlijk wat overlast. Kinderen die tot laat in de avond buiten op het plein lopen te schreeuwen, ruziende kinderen, kinderen die tussen de auto's doorfietsen. Bloemen die uit de tuin bij de kerk worden gestolen. Kinderen ook kleine kinderen lopen daar alleen buiten en ook de PVDA weet dat er vlak naast dit pand een weg loopt waar al eens een kind is doodgereden, er zit daar wel bewaking maar die doet ook geen ene moer!

  reageer
 • ikke

   

  Geen overlast hahaha regelmatig vechtpartijtjes achter het centrum waarbij dronken asielzoekers zijn gesignaleerd, intimiderende houdingen bij het station. dus... hoezo geen overlast ??? Dit was al bekend voordat het open zou gaan dat het langer open zou bijven Stelletje schijnheiligen

  reageer
 • leo

   

  Dit was natuurlijk al te verwachten... weer een belofte die gaat breken. .. En nee je hoeft niet te zeggen die arme mensen. . Dit gaat puur om dat ze de burger weer wat voorschotelen waarvan wij al wisten dat het zou gaan veranderen. . jammer weer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert