'Al het middelbare onderwijs op één plek'

LELYSTAD
Als het middelbaar onderwijs in Lelystad op de schop gaat, dan moet dat op één plek in de stad geconcentreerd worden. Daarvoor pleit de PvdA.

Het is de bedoeling dat de drie bestaande scholengemeenschappen; de SGL, Rietlanden, en Arcus vanaf 2018 opgaan in twee clusterscholen. De ene is voor vmbo, de andere voor havo/vwo. De gemeenteraad moet komende maanden beslissen hoe de scholen gehuisvest worden. Afhankelijk van het gekozen scenario kost dat tussen de 24 en 55,5 miljoen euro.

De PvdA vreest voor een tweedeling als het vmbo op een andere locatie komt te zitten dan havo/vwo. De partij ziet het liefst al het onderwijs op één plek, zodat leerlingen van verschillende niveaus elkaar tegenkomen en met elkaar omgaan.

reacties (8)

 • Geogerryn

   

  Geweldig plan. Hoog tijd om te gaan verhuizen of voor de kinderen een sfeervolle school in een buurgemeente te zoeken. De politiek staat synoniem voor luchtfietserij en is het contact met de samenleving al lange tijd volledig kwijt. Gelukkig zijn er verkiezingen op komst. Een mooie gelegen om de politiek te laten voelen dat we er helemaal klaar mee zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Een mooie gelegen om de politiek te laten voelen dat we er helemaal klaar mee zijn." - dat lijkt een uitgelezen gelegenheid inderdaad. Vrije keuze voor partijen die oplossingen bieden voor problemen. Maar welke keuze is er? Er zijn partijen die ideologisch zo zijn uitgehold dat ze geen koers meer hebben, er zijn partijen die een beetje meebuigen met de trend zonder zich werkelijk uit te spreken, en er zijn partijen die alleen 'Nee' op hun vaandel hebben staan en inspelen op onze onvrede om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Gaan we het redden? Ik vrees van niet. Ingewikkelde problemen kennen nu eenmaal geen eenvoudige oplossingen, en bekwame politici en bestuurders zijn steeds dunner gezaaid.

 • Barbara

   

  Kinderen die opgroeien in scholen als fabrieken zullen als zij eenmaal die school verlaten fabrieksmatig denken, voelen en handelen. Is dat hetgeen je als ouder met je kind voorhebt? Wordt een kind daar gelukkiger van? Is de maatschappij daarmee gediend?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Sinds de invoering van de mammoetwet is de PvdA al bezig het onderwijs overal in den lande te gronde te richten. Alles wat apart, origineel of kleinschalig is moet worden vernield of gefuseerd. Wat dat nog met de emancipatie van de arbeidersklasse te maken heeft hoef je ze al lang niet meer te vragen natuurlijk.

  reageer
 • Bb

   

  Ze zeggen dat het tussen de 25 en 55 miljoen kost maar dat is niet goed het gaat tussen de 80 en 130 miljoen kosten We hebben nog nooit gezien dat een ambtenaar kan rekenen

  reageer
 • Nastradamus

   

  Neen dat moet niet, wij hier in Nederland krijgen ook te maken met grootschalige terreuraanslagen zo een concentratie maakt het tot een belangrijk/makkelijk doelwit. Zolang wij niet bereid zijn het gevaar te elimineren zolang zal er geen vrijheid zijn en moeten wij preventief handelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Doe dat dan wel op de locatie van de Arcus om de zo gewenste verbinding met het MBO te garanderen! En denk niet in nieuwe gebouwen, past prima in het MBO gebouw met beperkte verbouwing.

  reageer
 • Tuuk

   

  Dus de PVDA denkt dat het beter is om ongeveer 4000 leerlingen op te hokken op een plek? Dat gaat gigantisch mis dat kan ik de PVDA op een briefje geven. Ik ben in ieder geval blij dat mijn kinderen dit niet meer mee hoeven te maken!!!

  reageer
 • Peter

   

  Niks nieuws. Is ook de wens van de SVOL. Slechts voor de bühne. In 2017 landelijke verkiezingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert