Bouw appartementen Balkan uitgesteld

EMMELOORD
De bouw van 84 appartementen aan De Balkan in Emmeloord wordt uitgesteld. Enkele omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de omgevingsvergunning.

Woningbouwcorporatie Mercatus heeft daarom besloten nog niet met de bouw te beginnen, zodat de gemeente Noordoostpolder een oplossing kan zoeken met de bezwaarmakers. De afgelopen weken is de grond bouwrijp gemaakt en de bouw zou volgende week dinsdag beginnen. Wanneer er nu gebouwd wordt, is nog niet bekend.

Mercatus wil naast de agrarische middelbare school Groenhorst Emmeloord drie flats bouwen met appartementen voor senioren, starters en een- en tweepersoonshuishoudens.

reacties (6)

 • Kaatje

   

  @Pieter, het gaat niet alleen om mensen die er direct op kijken. Het is gewoon een aanfluiting voor heel Emmeloord

  reageer
 • Pieter

   

  Mensen waar zeuren jullie over wees blij dat er gebouwd wordt. Das veel beter dan een onzinnig leeg stuk grond voor je deur hebben. Iedereen klaagt tegenwoordig meteen als er een flat komt, waarom!? Moeten de bewoners van welgeteld 1 rijtje huizen due er direct op kijken gaan bepalen wat er voor hun deur komt. Dat vindt ik een schande want dan kun je dus als project ontwikkelaar niets meer. Men moet zich niet aanstellen met hun gezeur. Je kan overal wel over beginnen. Gewoon bouwen hoor Mercatus laat jullie niet in een hoekje douwen.

  reageer
 • Pieter waarom Hoogbouw?

   

  De Bijlmer was ook geen succes.Men is zeker vergeten de flats in de Wittezee straat en de Ketting in Emmeloord.Straks een volksverhuizing vanuit de Elba en Mallorca dan mogen we blij zijn dat het netjes blijft. Weer samenscholing met als resultaat een prachtig object?

 • schaapjes

   

  Waarom.niet verderop bij Antonius?

  reageer
 • M.H.

   

  Deze flats passen totaal niet in het DNA van de gemeente Noordoostpolder en dan komen ze ook nog aan een belangrijke invalsweg en vlakbij het gemeentehuis. Schandelijk! Hoe kan je serieus gasten ontvangen en je gemeente promoten als ze bij de entree dit zien???

  reageer
 • Heel herkenbaar,schandelijk!!

   

  Merkwaardig dat men nog steeds niet leert van dergelijke arrogante despotisch gedrag. Voorbeelden te over hoe men de gewone man buitenspel zet. Een enkel voorbeeld het flatgebouw bij Robbezand met 8 etages is in 1973 de bewoners door de strot geduwd ,ook het complex aan kometenlaan enkele jaren geleden stampte men door ect. Ect.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Herman

   

  Het is terecht dat bewoners bezwaar maken, je zult maar een flat van 6 verdiepingen voor je neus krijgen. Zoals gebruikelijk hebben gemeente N.O.P. en Mercatus vooraf slecht gecommuniceerd met omwonenden. Er is een spreekwoord dat luidt "Bezint eer gij begint".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert