Straatpraat: politietop verdient meer dan minister

ALMERE
Zeven mensen in de top van de politie verdienden vorig jaar meer dan een minister.

Koploper was de voormalige Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Hij verdiende meer dan 2,5 ton. Dat is ruim 75.000 euro meer dan de minister van veiligheid en justitie.

Wij gingen voor Straatpraat naar de markt in Almere Stad om te vragen wat mensen hiervan vinden.

reacties (6)

 • NLToday

   

  Daar kan je bij weg stappen, dat heb ik nu gedaan zelf heb ik mijn Ziggo abonnement opgezegd, kon mij niet meer concentreren naar wat ik aan het zien was, keek hoofdzakelijk telkens ongewild naar reclame ook kan je zelf nog steeds geen zenderpakket samenstellen je betaald standaard voor een hoop zenders waar je niet naar kijkt, kijk nu via apple TV.

  reageer
 • Sanne

   

  Ach er zijn mensen die nog meer verdienen kijk maar naar de omroepen dan kan allemaal

  reageer
 • Pimpernel

   

  Ach jaren geleden werd de norm alweer ingesteld destijds ging men akkoord omreden creatief denken/handelen, vrijwel iedere bobo zit nog boven deze norm het zijn cijfertjes dus manipuleerbaar. Declaraties welke magnifiek/creatief in elkaar zijn gedraaid maskeren de werkelijke inkomsten intriest onze zogenaamde democratie, het is gewoon corruptie, gesetteld en beschermd in de hoogste kringen. Teevengate van vandaag was weer een goed voorbeeld van corruptie tot in de hoogste kringen. Stemmen? op wie? Op de lachende leugenaars?

  reageer
 • Raoul Gase

   

  Aghhh valt nog mee CEO ING krijgt 1.600.000,00 per jaar komt nog 20% bij voor zijn oude dags voorziening :-(

  reageer
 • Wil Post

   

  Hij had een goede adviseur, een salaris van 250.000 betekent ook nog eens een levenslang pensioen van 165.000. Zijn vrouw is overigens nog slimmer, die krijgt de helft bij een echtscheiding en na zijn overlijden levenslang 115.000. Daarvoor heeft zij niet hoeven werken of betalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Het inkomen van deze mensen is wettelijk bepaald. Op het moment dat deze heren er allerlei handige toestanden op los laten om deze wetgeving te omzeilen dan mogen wij als burgers dat toch ook met wetgeving doen? Waarom zou ik mij aan wetgeving moeten confirmeren als bestuurders van de organisatie die deze wetgeving moet borgen er zelf al maling aan hebben?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert