Resultaten kankerzorg ziekenhuizen online

FLEVOLAND
Patiënten met borst- of darmkanker kunnen vanaf woensdag zien bij welk ziekenhuis zij de beste behandeling kunnen krijgen. In Flevoland kunnen patiënten met kanker terecht bij het Flevoziekenhuis in Almere, de MC Groep in Lelystad, Emmeloord en Dronten en de Antonius Zorggroep in Emmeloord. De resultaten van die behandelingen staan nu online.

Onvoldoende bij darmkanker
Bij de resultaten van kankerbehandeling wordt gekeken naar resterend kankerweefsel. Hoe minder dit voorkomt, hoe beter het resultaat. De MC Groep scoort hierop bij borstkanker goed, bij operaties bij darmkanker onvoldoende. Ook opereert de MC groep niet genoeg patiënten met endeldarmkanker om goede zorg te kunnen bieden.

Groen Vinkje
In het Flevoziekenhuis worden aanzienlijk meer patiënten behandeld voor borst- en darmkanker. De resultaten van zowel de borstkankerbehandeling als de behandeling van darmkanker zijn goed. Het ziekenhuis heeft dan ook het Groene Vinkje Darmkankerzorg, wat betekent dat de zorg aan aan darmkankerpatiënten voldoende is.

Roze Lintje
De Antonius Zorggroep heeft ook het Groene Vinkje Darmkankerzorg. Bovendien kreeg de ziekenhuisgroep het Roze Lintje Borstkanker, omdat ook bij die behandelingen de resultaten ruim voldoende zijn. 

Andere behandelingen
Op de website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen staat sinds twee jaar al hoe de ziekenhuizen het doen. Patiëntervaringen, de wachttijden en de sterftecijfers staan online. Nu zijn ook de behandelresultaten van borst- en darmkanker openbaar. Resultaten van andere behandelingen worden later dit jaar gepubliceerd.

 

reacties (6)

 • Brown Kyanne Michelle

   

  "Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid aan de Rick Simpson hennepolie, die ik kreeg van Dr Rick Simpson Ik ben nu het verlaten van een gezond leven sinds het afgelopen 1 jaar ben ik nu kankervrij na het aanbrengen en het gebruik uit te drukken. U kunt contact opnemen voor uw medicijn uit via e-mail:.. ricksimpsonhealthcare1@gmail.com wens u het allerbeste en een gelukkig healing Bedankt en God zegene u voor uw hulp, zal ik blijven helpen om kanker te bestrijden in de wereld. oprecht Brown Kyanne Michelle Chicago

  reageer
 • Barbara

   

  Helemaal met je eens, er groeit iets heel erg krom, ook in deze medische wereld en het zal wel weer aan de kosten liggen. Begrijpelijk dat je als patient een arts wil met de meest noodzakelijke ervaring, maar dan nog blijft patient je in een van zwakste levensfases waar je de puf niet meer hebt om een locatie uit te zoeken waar alles wel "goed?" zou komen?

  reageer
 • Jan

   

  Dat is het gevolg van de lobby van het MC van ome Loek. Ik ben uitstekend behandeld in het Antonius! En bloedonderzoek kostte minder!

  reageer
 • Kees

   

  Wat zijn de consequenties voor de doktoren; de eerste twee jaar geen salaris verhogingen meer?

  reageer
 • Pimpernel

   

  Triest, Oma werd behandeld in .... dam maar achteraf bleek in .... oord de beste locatie te zijn, budget-geld voor de medicatie was op of? Oma is nu dood. Triest volkje zijn wij. Wat is de bedoeling van deze politiek? dat wij gaan vechten/procederen in onze zwakste levensfase om op locatie A,B, of E behandeld te worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • IK

   

  En weer wordt er vergeten dat er in de NOP nog een ander ziekenhuis is, kijk ook eens naar de resultaten van het Antonius ziekenhuis. Die zijn goed!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert