Gemeente spant kort geding aan tegen Connexxion

ALMERE
De gemeente Almere sleept busvervoerder Connexxion voor de rechter. De vervoerder weigert door te geven hoeveel werknemers in dienst zijn, terwijl de gemeente daar wel om vraagt.

Op dit moment wordt het busvervoer in Almere opnieuw aanbesteed. Van belang voor inschrijvende partijen is te weten hoeveel chauffeurs er werken en hoeveel medewerkers er zijn op kantoor. Het is namelijk bij wet geregeld dat een eventueel nieuwe vervoerder het personeel overneemt. Zolang Connexxion niet doorgeeft om hoeveel personeelsleden het gaat, weten andere partijen niet hoeveel loonkosten zij eventueel in Almere kwijt zullen zijn.

Connexxion heeft in mei een nieuwe personeelslijst verstrekt aan de gemeente. Een onafhankelijke deskundige heeft geconcludeerd dat ook deze lijst niet volledig is. Om toch alle gegevens boven water te krijgen, spant Almere een kort geding aan tegen de vervoerder. Het kort geding dient woensdag. 

reacties (5)

 • Flevo Flevo

   

  Eigenlijk zou je moeten zeggen, Connexxion geeft aan dat iedereen dit is, neem het aan als een feit. Iedereen die niet op de lijst staat is ontslagen als er een nieuwe vervoerder komt, je werkt er immers toch niet?

  reageer
 • Hannes

   

  Met wat peuteren komt er vanzelf wel een oplossing.

 • Chauffeur

   

  Als dat wettelijk verplicht is dan moeten ze wel. Maar aangezien cxx de wet wel vaker aan zijn laars laptop.....

  reageer
 • Hans

   

  De gemeente is de opdrachtgever en CXX is alleen de uitvoerende partij die er voor betaald krijgt.

  reageer
 • Hannes

   

  Waar haal je deze wijsheid vandaan?

  reageer
 • Boels

   

  De gemeente wil een gemeente-OV en stelt daar eisen aan; hoeveel mensen dat gaan doen is niet van belang. Er is een afspraak dat bij wisseling van dienstenverlener het personeel mee gaat. Het is dus aan de inschrijvende partijen om informatie over het personeelsbestand los te krijgen bij Conexxion.

 • Boels

   

  Laat de mogelijke inschrijvende partijen de moeite maar doen. De gemeente is geen partij hier in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert