75 bezoekers voor eerste 'Lumièrepark Live'

ALMERE
De eerste editie van het festival Lumièrepark Live in Almere heeft zondagmiddag 75 bezoekers en deelnemers getrokken. Dat lijkt niet veel, maar organisator Rik Mentink is er tevreden mee. Het festival strijkt 14 zondagen achtereen neer in het park en Mentink hoopt dat het aantal bezoekers gestaag zal groeien.

Tijdens het evenement staat er een podium in het park en is het de bedoeling dat Almeerders hun talenten laten zien. Dit kan in de vorm van zang, dans of bijvoorbeeld theater. Singer-songwriter Channah beet het spits af.

Mentink organiseert het evenement in opdracht van de gemeente Almere, die het Lumièrepark wat meer op de kaart wil zetten als recreatieplek.

reacties (10)

 • Adri Vinken

   

  Mensen gaan vaak naar parken en groen voor de rust, wandelen daar, met of zonder hond, of genieten van het Weerwater, het uitzicht. Plekken voor festiviteiten en evenementen zijn er al genoeg in Almere. Moet nu echt elk plekje zijn rust worden ontnomen en een activiteit krijgen? Dit is de opmaat naar meer, want dat wil de gemeente. En blijft het park dan ook zo netjes en schoon als het nu is? Daar weet iedereen het antwoord vast wel op: nee!

  reageer
 • Adri Vinken

   

  Ook de rust in het Lumièrepark lijkt dus vanaf nu voorbij. Een park waar hondenvrienden elkaar ontmoeten en honden lekker los kunnen rennen en spelen. Het laatste stukje rust en groen in dit deel van de stad moet zonodig door deze gemeente worden verpest. Deze plannen zijn gewoon een voorschot op de Floriade en de vercommercialisering van het Weerwater. Fijn als je in de Filmwijk woont.

  reageer
 • Demo

   

  Wat een kul reactie van u. Slaat echt helemaal nergens op. Pogingen om de parken meer te gebruiken kun je alleen maar toejuichen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Vooral NIET gaan! Want dit is een opmaat zoetmakertje alvast voor de verschrikkelijke floriade. En als nu al weinig mensen komen besffen ze bij de gemeente heel mischien wat een grote fout/mislukking de floriade wordt.

  reageer
 • NiLa

   

  Dan heb ik dat gemist. Volgende week ben ik er ook, leuk!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nick

   

  Wat was het leuk wij zijn er de hele middag bij geweest onze kinderen hebben enorm genoten tijdens de activiteiten. Veel passanten rond 13:00 uur was het gezellig druk. Super leuk initiatief wij gaan zeker weer komen volgende week! Vooral het schilderen was erg populair.

  reageer
 • Ted

   

  Huh 75 ook ik zag max 15 man. Maar wel een leuk initiatief wat nog moet groeien. Lees de krant dan weet je wat er gaande is in Almere. Top see you next sunday 👍😊

  reageer
 • lezer.

   

  Ik lees dat het de bedoeling is dat Almereerders hun talenten laten zien. Misschien is dat het probleem.

  reageer
 • NiLa

   

  Was ook nergens bekend gemaakt. Had wel langs willen gaan

  reageer
 • Hobo

   

  75? Toen ik er was rond half 3 maximaal 10 personen en paar toevallige passanten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert