Drugspand ontruimd en op slot

LELYSTAD
Op last van burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad is een drugspand aan de Lagune gesloten. In het pand is een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Ook zijn er spullen gevonden die gebruikt worden bij wietteelt en het verwerken van harddrugs. 

Door het zogenoemde Damoclesbeleid heeft de gemeente de mogelijkheid om het pand te ontruimen. Met deze maatregel hoopt ze de populariteit van de woning in het drugscircuit te verminderen en ervoor te zorgen dat de woning niet opnieuw wordt ingezet voor drugshandel. 

Het pand mag de komende zes maanden niet bewoond worden. Waar de bewoners zijn en of ze zijn aangehouden wil de gemeente niet zeggen.

reacties (8)

 • Hendrik

   

  Pand verbeurd verklaren en terug geven aan Centrada zodat er weer een sociale huurwoning beschikbaar komt voor al die urgente gevallen die op de wachtlijst staan.

  reageer
 • P.

   

  Mevrouw Horselenberg onderschat met haar instrument tot sluiting van woningen wat ze aanricht. Het belang van de zekerheid van een dak boven je hoofd is belangrijker dan wat dan ook. Ze raakt met haar acties wellicht vele onschuldigen. Beter zou het zijn te bekijken wie gedupeerd wordt en wie welke verwijtbaarheid kent. Als de hoofdbewoner GEEN schuld en verwijtbaarheid heeft mag deze nooit gedupeerd worden. 6 maanden sluiten is arbitrair en dient niet echt een werkelijk doel. Ik vraag me af hoe e.e.a. gemotiveerd wordt in dit soort gevallen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Rustig in de atolwijk? Ik zie regelmatig op het strand, baai enBovenover mensen staan die mobiel bellen en even later komt er iemand in een auto of op een scooter. En wat ze dan doen, laat zich raden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het pand mag de komende 6 maanden niet bewoond worden?

  reageer
 • jo jo

   

  Het pand mag de komende zes (!!!) maanden niet bewoond worden?? Allemachtig..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoonster

   

  Al eens gemeld op meldmisdaadanoniem.nl? Hier iets typen helpt niet. Anoniem aangifte doen wel....

  reageer
 • Han.

   

  Zou de burgemeester nooit een wietje hebben gerookt?

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Misschien dat het nu een keer rustig wordt in de Atolwijk? Vooral avonds en s'nachts beter controleren in de buurt en bij de krakeling meneer de agent!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert