Steeds meer grasland in provincie

FLEVOLAND • Vr 27 mei 2016 | 11:45 • Vrijdag 27 mei 2016 | 11:45
Flevoland heeft er de afgelopen drie jaar naar verhouding het meeste grasland bijgekregen van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De toename is volgens de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) vooral te danken aan de komst van nieuwe veehouders naar de provincie. Grond die jarenlang voor akkerbouw is gebruikt, wordt door deze boeren gekocht om er koeien op te laten grazen.

Plaats maken rond rivieren
De nieuwe veehouders komen vooral uit Gelderland en Utrecht. Daar moesten de boeren weg omdat er langs de grote rivieren extra grond nodig was om het water de ruimte te geven.

Gunstig voor akkerbouw
Volgens Arnold Michielsen van LTO is de komst van extra veehouders ook gunstig voor akkerbouwers. Akkers waarop straks een aantal jaren gras heeft gestaan, zijn dankzij de bemesting en rust die de bodem heeft gekregen weer beter geschikt voor akkerbouw. Hij verwacht dan ook dat boeren in de toekomst geregeld stukken grond met elkaar zullen ruilen.

[https://localfocus2.appspot.com/5748177e6a1bc]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel