Provincie erkent fouten met brug Urk

URK
De provincie erkent dat er fouten zijn gemaakt met de openingstijden van de Arie de Witbrug op Urk. Die brug gaat geregeld open in de middagpauze, terwijl de provincie in 2013 beloofde dat dat niet meer zou gebeuren.

Tegen één uur 's middags rijden veel Urkers vanaf het industrieterrein over de brug naar het dorp om thuis te eten. Een uur later gaan ze terug naar het bedrijf. Wanneer de brug op die drukke momenten opengaat voor de scheepvaart, moeten de werknemers wachten en staan ze soms zelfs in de file.

De provincie geeft toe dat er in het verleden is afgesproken om de openingstijden aan te passen. Waarom dat niet is gebeurd, is onduidelijk. De provincie belooft beterschap.

reacties (18)

 • Klaartje

   

  Nou Henk Jan ik denk dat er nog gezamenlijk gegeten wordt en gewoon gepraat wordt met elkaar kortom een gezinsleven.

  reageer
 • Badenhorst

   

  Wij van de provincie maken geen fouten !

  reageer
 • Tja

   

  Dus tussen de middag thuis eten heeft met de middeleeuwen te maken? Volgens mij is deze en meerdere reacties hier puur geplaatst uit afgunst. Uiteraard accordeert omroep flevoland deze reacties gewoon.

  reageer
 • Henk-Jan

   

  Hmm, het wordt wel schomelijk overdreven. Die brug staat bijna nooit open op de tijden dat hij niet gedraaid mag worden. Het kan uiteraard wel eens een keertje fout gaan. Maar dat is maar zelden. Urkers: Gij zult geen valse getuigenis afleggen. En wellicht kunnen zij ook de slag maken om uit de middeleeuwen te komen.

  reageer
 • kramer

   

  Dit is al de zoveelste keer dat de provincie beterschap belooft...tijd voor actie. Ketting om de brug of zo. wie niet leren wil moet maar voelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Inderdaad, het gezinsleven als fundament. Omdat het zo weinig meer normaal is tegenwoordig zie je de maatschappij vervallen.

  reageer
 • KarelK

   

  Kunnen we de provincie nog een paar zaken laten beloven waar anderen belang bij hebben. Iets met de Ketelbrug bijv., niet/nooit meer open, of de Eilandbrug, ook zo iets. Misschien de Houtribsluizen alleen om 10.30 uur. Of een aparte rijstrook voor auto' s die op weg zijn naar de warme maaltijd? Wat is dit voor waanzin: de brug gaat niet open voor het scheepvaartverkeer want de Urkers willen straks warm eten! Wie verzint zo iets? En erger nog: wie geeft daar toestemming voor?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Op Urk wordt nog gewerkt, als er geschaft wordt doen ze dit thuis. Hoe kan men daar negatief over zijn? Urkers werken hard en een kwartier van je pauze af door een onnodige file is irritant. Volgens mij maken hard werkende mensen zelf wel uit hoe ze naar hun werk gaan.

  reageer
 • Tiemen

   

  ze hebben in iedergeval een vrouw en kinderen die op ze wachten om gezamelijk te eten.die zijn niet aan het werk of op de crèche.dat noemen ze gezins leven.iets wat ze tegenwoordig bijna niet meer kennen

  reageer
 • Nationale ramp, een Urker, die tussen de middag even in een file staat!!!

  reageer
 • JanB

   

  En gelukkig zijn er meteen weer mensen die hun oordeel (of veroordeling) klaar hebben als Urk op de een of andere manier ter sprake komt. En niet gehinderd door enige kennis van zaken of interesse in de daadwerkelijke gang van zaken natuurlijk.

  reageer
 • Peter

   

  De provincie beloofd beterschap? Is er iemand ziek dan?

  reageer
 • Hans K

   

  Zet er tussen de middag een student neer die de brug kan bedienen. Het is niet meer dan op een paar knoppen drukken en klaar. Iedereen blij! Het blijft een oerstomme traditie dat de brugwachter van 12 tot 13 thuis warm gaat eten, maar goed regel dan wat!

  reageer
 • Knielus

   

  Wat is dat nou voor een oerdomme reactie ? Heb je nou niks anders dan gelijk maar over de kerk en de bijbel te beginnen? De jaloezie straalt er van af man! Wat is er mis mee om thuis te eten als je met een paar minuten thuis bent?

  reageer
 • Kees

   

  Tjonge zeg, zeker bang dat de piepers koud worden.

  reageer
 • KarelK

   

  Sinds mensenheugenis doet men het al zo. Veranderen om het veranderen, dat is het niet. Maar veranderen wanneer het moet, daar gaat om. En daar zit nu net het probleem: men verandert daar alleen wanneer het in eigen voordeel is. En die rekening daarvoor komt echt een keer.

  reageer
 • Piet

   

  Urkers zijn traditioneel ingesteld. Eén van die tradities is dat je tussen de middag warm eet en 's avonds brood. Zo'n warme maaltijd is lastig meenemen.

  reageer
 • Klaas

   

  En die Urkers komen niet op het idee de broodbak mee te nemen naar het werk? Of is het zo dat er collega's bij een andere kerk zitten? En dat hun dus uit een andere bijbel lezen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert