Rechter krijgt laatste woord over supermarkt

ALMERE
Het conflict over een nieuwe Albert Heijn-supermarkt in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten moet definitief door de rechter worden beslist. Strijdende partijen zijn het vrijdag ook in een nieuwe zitting bij de bestuursrechter in Utrecht niet eens geworden.

Albert Heijn wil via exploitant GeHa Retail de bestaande supermarkt uitbreiden met een parkeerkelder, bloemenkiosk en slijterij. Volgens concurrent Bun Holding en omwonenden wordt de supermarkt groter dan de gemeentelijke vergunning toestaat. Ook verwachten de omwonenden overlast. Daarom sleepten zij en Bun zowel GeHa als de gemeente voor de rechter.

Tijdens een eerdere zitting in februari vroeg de rechter om één duidelijke bouwtekening, omdat er volgens hem allerlei tekeningen circuleren. Een nieuwe tekening veranderde vrijdag niets aan de standpunten. De bestuursrechter doet begin juli uitspraak.

reacties (3)

 • blauw

   

  waar blijft de uitspraak zijn nu al maand verder als begin juli

  reageer
 • Sanne

   

  Waarom moet deze supermarkt altijd zijn zin krijgen kijk naar het geheel

  reageer
 • blauw

   

  wat dacht je van bun albert heijn wil ook altijd zijn zin hebben zie maar twee winkels in poort laat ook wat voor een ander en denk niet alleen aan je zelf.

 • Ik

   

  Gefeliciteerd 👍

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert