Rechter krijgt laatste woord over supermarkt

ALMERE • Za 28 mei 2016 | 9:19 • Zaterdag 28 mei 2016 | 9:19
Het conflict over een nieuwe Albert Heijn-supermarkt in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten moet definitief door de rechter worden beslist. Strijdende partijen zijn het vrijdag ook in een nieuwe zitting bij de bestuursrechter in Utrecht niet eens geworden.

Albert Heijn wil via exploitant GeHa Retail de bestaande supermarkt uitbreiden met een parkeerkelder, bloemenkiosk en slijterij. Volgens concurrent Bun Holding en omwonenden wordt de supermarkt groter dan de gemeentelijke vergunning toestaat. Ook verwachten de omwonenden overlast. Daarom sleepten zij en Bun zowel GeHa als de gemeente voor de rechter.

Tijdens een eerdere zitting in februari vroeg de rechter om één duidelijke bouwtekening, omdat er volgens hem allerlei tekeningen circuleren. Een nieuwe tekening veranderde vrijdag niets aan de standpunten. De bestuursrechter doet begin juli uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel