Festival Harderwijk dreunt door in Zeewolde

ZEEWOLDE
Een groot deel van Zeewolde kon vrijdagavond meegenieten van het Lalaland festival in Harderwijk. De noordoostenwind droeg de muziek over het Wolderwijd heen, en dat werd door veel inwoners opgemerkt. In de Facebookgroep 'Zeewolde ontmoet Zeewoldenaren' maken leden vanuit vrijwel alle wijken melding van de dreunende beats.

Overigens vond lang niet iedereen het vervelend, maar een enkeling vraagt zich af of de geluidsnorm niet is overschreden.

Zaterdagavond is het tweede deel van Lalaland en gezien de windrichting lijkt het erop dat Zeewolde het weer gaat meebeleven.

reacties (16)

 • Nius

   

  Verward overlast niet met de dooddoener "eens per jaar". Het is geluissoverlast punt uit. Bovendien is het onnodig want Harderwijk had de geluidsinstallatie richting Zeewolde staan. Overigens vmag ik dus nu bij iedereen die mij een zeur vindt eens per jaar voor zijn deur herrie maken?

  reageer
 • Klaas Pieter

   

  Zeewolde heeft genoten van Lalaland. Geen wanklanken van deze kant. Zeewolder jongelui gaan in grote getallen naar dit festival. Prima zo!

  reageer
 • Piet

   

  Mensen houd nou eens op te zeuren, als jezelf niets onderneemt hoeft dat niet te betekenen dat je een ander dat plezier ontneemd! Geniet van het leven, doe er wat mee dan alleen maar te klagen. Tjonge - jonge die ene keer per jaar.

  reageer
 • govert

   

  Lieve Flevolanders, Wat dacht je van vorige week van het popfestival in Zeewolde? Vooral de bassen droegen ook toen weer ver over het water, tot in Harderwijk. In Harderwijk stopt de muziek altijd vóór 24.00 uur, Zeewolde maakt het altijd een uurtje later. Dus: niet klagen!

  reageer
 • Theo

   

  Ik vond het niet irritant, het was zelfs een prettige beat. Vanavond was het weer feest, ik heb het wel eens erger ervaren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sandra

   

  De negatieve reacties vielen reuze mee er was een enkeling die zich afvroeg waar de luide muziek vandaan kwam en natuurlijk heb je altijd wel mensen die zich er aan storen maar de tijden van de festivals komen er weer aan en vanavond gaan we in Zeewolde gewoon weer gezellig mee genieten van de muziek op Lalaland mits de wind de goed kant op staat.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Wanneer is iets overlast, ik denk dat men al heel snel klaagt. Ookal horen ze maar iets gaan mensen al ergens aan irriteren. Als het nou elke week was heb je recht van klagen, maar hoe vaak is er nou daadwerkelijk echt veel geluid van een evenement? 10/12 keer per jaar dat je iets hoort? Dan is het waarschijnlijk al veel, die paar keer is het maar jammer als je er zogenaamd last van hebt, zie het positief, en zie het dat je gratis live muziek hebt, ook leuk zo nu en dan!

  reageer
 • Danny

   

  Dat geklaag altijd. Tot dat het iets is dat men zelf leuk vind. Gun een ander ook eens wat of ga lekker op een onbewoond eiland wonen, maar zelf zullen sommige mensen nog klagen. Want er zal maar rotzooi aan spoelen. En voor dat je er ging wonen was het nog onbewoond en nu niet meer.

  reageer
 • Tja

   

  Het is irritant voor dit slaapdorp, mensen wonen er voor de rust.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, wat hebben die mensen een zwaar leven zeg!

 • Jeroen

   

  Even afgezien van dat het zeer luid te horen was in Zeewolde vraag ik mij af waarom muziek tijdens een festival zo ontiegelijk hard moet staan. Het is toch raar dat men tegenwoordig aangeraden wordt gehoorbescherming te dragen tijdens een festival om gehoorbeschadiging te voorkomen. Wellicht moeten de normen veranderen en de muziek gewoon net wat zachter zodat er geen gehoorbeschadiging kan ontstaan. Hebben er ook minder mensen die niet zo nodig hoeven te feesten last van. Of in ieder geval niet de mogelijkheid er over te klagen ;-)

  reageer
 • Lisa

   

  Mensen, kom op nou! Leuk dat het georganiseerd wordt en best vroeg afgelopen.

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Het was inderdaad erg hard. En dat terwijl in de Polderwijk de wind vanuit Lelystad kwam, was Harderwijk erg goed te horen. De muziek van vorige week, Beachfestival, hebben we helemaal niet gehoord. Als je ter plekke ging luisteren, was de muziek ook wel erg hard. Je kon je amper verstaanbaar maken als je niet dicht bij elkaar stond. Dat was vorige week bij het Beachfestival wel beter. Ik denk dat als ze een geluidsmeting doen, het zomaar boven de norm kan zijn. Overigens is nadat ik een klacht heb ingediend bij de politie, de muziek zachter gegaan. Dat was tegen 11u.

  reageer
 • johan

   

  Mooi dat jij klaagt. Misschien aan gedacht dat het feest om 23:30 gewoon afgelopen was. Haha wat een gruwelijke zeik stralen heb je toch rond lopen zeg. Dat feest hield zich op de seconden aan de tijd. Je dacht toch niet dat de politie naar een organisatie kan stappen. Boefjes het moet iets zachter er staat iemand aan de andere kant van het water te miepen en te piepen

 • Opa de Vries

   

  Wat een ophef voor niets, wij wonen in Harderwijk en hebben ook niets gehoord.

  reageer
 • Gijs

   

  Gratis prima muziek. Goed gebracht Harderwijk. Bedankt !!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Met deze wind hoor je ook de a28 aan de andere kant van het water. Word daar dan ook de geluidsnorm overtreden?

  reageer
 • Anthe Ha

   

  Wat een bericht. Zo overgetijpt van de socmedia. In Zeewolde is nooit wat te doen?

  reageer
 • Rob

   

  Uw bericht slaat nergens op in Zeewolde is zat te doen maar waarschijnlijk verdiept u zich daarin niet. Misschien tijd om elders uw heil te zoeken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert