Kuikens met hoogwerker uit plantenbak gered

ALMERE BUITEN
De brandweer en de dierenambulance hebben zondagochtend jonge eendjes en een moedereend uit een lastige situatie bevrijd.

De eendjes en hun moeder woonden 'op niveau': het nest was gebouwd in een plantenbak aan de wand van de Floridagarage in Almere Buiten. Voorbijgangers troffen één van de kuikens op straat aan, en hoorden gepiep vanuit de hoge plantenbak.

Daarop besloten de hulpdiensten om met een hoogwerker naar boven te gaan en de overige kuikens naar beneden te brengen. Een paar kuikens zijn zelf naar beneden gesprongen. Zij hebben het avontuur allemaal overleefd. De overige kuikens en hun moeder zijn met de hoogwerker naar beneden gebracht.

reacties (10)

 • Kitty

   

  Laten we de natuur de natuur laten. Zoals Steven meldt: de helft overleeft het sowieso niet, want die worden gewoon opgevreten of gaan om een andere reden dood. Een eend met een mens vergelijken is in dit geval nogal dom.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  >> Dat doen eenden zo vaak zo. Er is helemaal geen hulp nodig geweest. Men zal het wel als oefening afboeken ten laste van de gemeenschap. Over drie dagen is driekwart van de eendjes er al niet meer. Net zo iets als stoppen op een snelweg, zoals bij Apeldoorn, vanwege eendjes en dan aangereden worden met zwaar lichamelijk letsel voor meerdere personen >> Hier laten de eendenjongen zich ook van drie hoog van het balkon vallen. Geen ladder gezien. Ze zitten zo in de singel met de zijn allen. Moeder maar haar best doen om de reigers weg te houden. Stel je inderdaad voor dat er op de weg een ongeluk zou gebeuren met de hoogwerker of dat er bij het werken iets mis zou gaan. Dat allemaal voor een stel eendjes waarvan de helft er twee dagen later niet meer zal zal zijn.

  reageer
 • schaapjes

   

  Ach mooie uitruk toch voor de mannen. Dat de eendjes het waarschijnlijk wel overleefd hadden doet er mi niet toe. Die hoogwerker wordt zoveel mee geoefend m

  reageer
 • Nora

   

  Is er dan niemand die gezien heeft dat de eend in de plantenbak zat goed gedaan om de moeder en kroost eruit te halen

  reageer
 • Roel

   

  Helaas heb je gelijk Ton. Deze dame spant de kroon wat negativiteit betreft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • adv

   

  Voor niets uitgerukt. Na de eerste komt de rest er vanzelf achteraan. Gewoon niet mee bemoeien.

  reageer
 • Ton

   

  Is er een keer positief en vrolijk nieuws dan zijn er altijd mensen (doemdenkers) die menen hier een negatieve draai aan te moeten geven, misschien eens gaan omdenken? Fijne zondag verder.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat doen eenden zo vaak zo. Er is helemaal geen hulp nodig geweest. Men zal het wel als oefening afboeken ten laste van de gemeenschap. Over drie dagen is driekwart van de eendjes er al niet meer. Net zo iets als stoppen op een snelweg, zoals bij Apeldoorn, vanwege eendjes en dan aangereden worden met zwaar lichamelijk letsel voor meerdere personen.

  reageer
 • Eric

   

  Een leven van een eend lijkt hier wel belangrijker als die van een mens. Dit zou hetzelfde moeten zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Op zich een geweldige plek als kraamkamer, maar niet echt doordacht van moeder eend. Super actie van brandweer!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert