Straatpraat: Tattoo geen taboe

BIDDINGHUIZEN
Een tattoo is tegenwoordig geen taboe meer. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een versiering van inkt op hun lichaam.

Het ordinaire imago blijkt compleet te zijn verdwenen. Oma's nemen steeds vaker tatoeages en ouders vinden het steeds vaker goed. Dit zorgde ook voor een enorme groei in het aantal tattoostudio's in Nedeland: van 380 in 2008 tot 1100 dit jaar. 

Ook volgers van de Facebookpagina van Omroep Flevoland zijn trots op hun tatoeage. Wat vinden mensen in Biddinghuizen van tatoeages?

reacties (7)

 • Jaap

   

  Een zichtbare tattoo bij een representatieve baan is uit de boze. Maakt sowieso geen goeie indruk. Je zal maar in de zorg werken of in een ziekenhuis en je bent versiert met de nodige tattoo's. Denk zelfs dat men bij het solliciteren, met de nodige in het oog springende tattoo's, ook heb je het nodige in je mars, minder kans maakt op een/die baan. Bezint eer ge begint!

  reageer
 • TomPoes

   

  Ben het in principe eens met Flevowatcher. Geloof niet in een schepper, maar wel dat een zo natuurlijk mogelijk lichaam het mooiste is. Ik heb tattoos altijd weerzinwekkend gevonden. Vooral voor vrouwen die zoiets op hun voorgevel laten doen zonder zich af te vragen hoe die voorgevel er op hun oude dag, lekker uitgezakt met losse vellen, eruit ziet. Dat worden dan heel vreemde voorstellingen. Alles nog afgezien van de medische risico's waarover het laatste nog niet is uitgevonden. En dan weglaseren bij een ander vriendje dat eerst nog op de kont prijkt. Bah, brrr..., nooit zo'n type voor mij. Als werkgever neem ik NOOIT een getatoeerde figuur aan, als dat in het zicht zit. Gewoon te ordinair.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  'Schepper' moet je relatief nemen, maar er is ' iets' waardoor wij zijn zoals we nu zijn, en niet 80.000jaar geleden... Voor de rest helemaal eens, maar wat denk je van mannen op hun billen of piemel? minstens zo erg, maar enfin, dat zie je niet als je ze aanneemt?! Als ik mensen moet bemiddelen ga ik er vanuit dat armen en nek in ieder geval zonder tattoo's zijn, een piercing (zichtbaar) is net als een hoofddoek, reden voor afwijzing.. De spoeling onder laagopgeleiden wordt daardoor wel wat dun, maar dit soort hype's vliegt wel weer over, in 2026 zien we wel weer veel ander vreselijks...

 • Flevowatcher

   

  Tattoo's en piercings zijn gruwelijke lichaamsverminkingen, uitgevonden in de jaren '70 , tenminste voor de 'gewone mens', omdat daarvoor vrijwel uitsluitend zeelieden en Maori's tatoeages hadden. Er was sprake van een 'hype' die tot nu toe voortduurt... Voor mij geen vrouw of vrienden met dergelijke smerige inktvlekken op armen, benen borst of erger. Mensen zijn mooi zoals ze geschapen zijn, ga daar niet aan knutselen, ook liposuctie en borstimplantaten zijn een belachelijke zucht naar een ideaal lichaam (bestaat niet!), omdat er een schepper is die iedereen gemaakt heeft zoals hij/zij moet zijn: als mooi mens. Je moet niet je hele lichaam willen volkrassen met inkt of overal gaten in willen boren en daar ringen doorheen halen: dom kopieergedrag van hele primitieve volkeren/riten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tot zover dit bulletin uit het verleden.

 • Knielus

   

  Het is prachtig en juist een versiering voor veel mensen.

  reageer
 • Piet

   

  Het is een verminken van je lichaam.(eenlichaamsdeel ernstig beschadigen, schenden,toetakelen)

  reageer
 • Knielus

   

  Ja hoor.... Verschrikkelijk allemaal

 • laat alle reacties zien
 • Nol

   

  Leuk een tattoo laat er binnenkort weer een zetten!

  reageer
 • Ron

   

  Een mooie vrouw heeft het niet nodig.

  reageer
 • Edwin

   

  Een minder mooie vrouw ook niet!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert