Organisatie Oldtimerdag verrast: "Viel bijna van m'n stoel"

LELYSTAD
De Nationale Oldtimerdag in Lelystad heeft internationale erkenning gekregen. Het evenement staat op een lijst van de 14 belangrijkste oldtimerdagen in de wereld van dit jaar.

De lijst is opgesteld door een internationale federatie voor oude voertuigen. De organisatie bestaat 50 jaar en ter ere van dat jubileum werd de lijst samengesteld. Organisator William van der Meulen wist niet dat de oldtimerdag in Lelystad hiervoor in aanmerking kwam. "We vielen bijna van onze stoel van verbazing toen we dit hoorden." 

Van der Meulen hoopt dat de internationale erkenning zorgt voor meer bezoekers. "Het zorgt in ieder geval voor meer aandacht, ook bij buitenlandse liefhebbers". Bij goed weer trekt de gratis Oldtimerdag in de Bataviahaven zo'n 20.000 bezoekers.

Dit jaar komen er op 19 juni (Vaderdag) zo'n 400 oldtimers naar de haven voor de 32e editie van de Oldtimerdag.

Publiekstrekkers zijn:
- Een Bentley R uit 1954, die nieuw werd gekocht door de Sjah van Perzië;
- Een Bugatti T35C. Een legendarische racewagen, waar er maar 50 van zijn gemaakt en die vele Grands Prix won in de jaren 20;
- Dit jaar zijn er voor het eerst ook antieke boten te zien;
- Vanwege het 100-jarige bestaan van BMW is er extra veel aandacht voor dit merk.
 

reacties (2)

 • Ria

   

  Kijk, dat is Lelystad positief op de kaart zetten. Dat hebben wij nodig.

  reageer
 • De Vries

   

  Het zou mooi zijn als de echte hobbyisten wat meer waardering kregen van ze. Ja, als je een Bugatti of Rolls Royce hebt dan zijn ze vol lof over je, maar kom je met een 60 jaar oude Trabant, ja die bestaan, dan kijken ze je met je neus aan. Terwijl die mensen alles zelf gedaan hebben. De Bugatti man zal echt geen vuile handen gehad hebben, maar alles lekker hebben laten doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert