'Voorkom conflict over Zuiderzee op Zuid'

DRONTEN
Provinciale en Gedeputeerde Staten moeten maar eens langskomen bij het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen om te zien dat permanente bewoning daar best kan. Dat zei CDA-fractievoorzitter Jan Klopman van Dronten maandagavond in het radioprogramma Forum.

Angst voor nieuwe woonkern
De gemeente Dronten wil permanente bewoning van 157 recreatiewoningen van Zuiderzee op Zuid toestaan om zo de leegstand van het complex tegen te gaan. De provincie is bang dat er aan het water een nieuwe woonkern ontstaat. Ook vreest de provincie dat als dit plan doorgaat, andere gemeenten hetzelfde willen doen. Dat is ongewenst en in strijd met de provinciale regels.

Misverstanden
Volgens CDA en D66 is er sprake van misverstanden over wat de gemeente in Biddinghuizen wil toestaan. Een werkbezoek kan voorkomen dat het conflict uiteindelijk bij de Raad van State belandt. De gemeenteraad van Dronten praat in juni over Zuiderzee op Zuid.

reacties (3)

 • Frank patat

   

  Maar wij hebben aat !!!!

  reageer
 • Frank

   

  Dhr Klopman kan dat wel willen... Maar die woningen zijn al lang geleden verkocht en wonen er al jaren. Met toestemming van de gemeente Dronten. Zal nog lastig worden en heeeel veeeeel geld gaan kosten deze mensen weg te sturen. Overigens staat gemeente Dronten op meer plekken permanente bewoning toe,ketelhaven/buitenplaats boschberg en dan nog de Bremerberg waar menig raadslid ook huisjes melken. Het dorp van de verschillende maten 😂

  reageer
 • Deetje

   

  Ketelhaven was ook een recreatie park nou daar woont ook iedereen permanent. Zal hier wel weer net zo gaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert