Nijkerkerbrug wordt niet eerder opgeknapt

ZEEWOLDE
De renovatie van de Nijkerkerbrug tussen Zeewolde en Nijkerk kan niet eerder dan volgend jaar uitgevoerd worden. Dat laat minister Schultz van Haegen weten in antwoord op vragen van de VVD.

De brug is er slecht aan toe en zou dit jaar opgeknapt worden, maar onlangs werd bekend dat de renovatie voor de tweede keer is uitgesteld. Volgens de minister is het werk vertraagd omdat de planning niet volledig was en een aantal technische risico's niet was ingecalculeerd. Wel zegt Schultz toe dat zij wil proberen om de vertraging zo veel mogelijk in te lopen.

Vanwege de toestand van de brug zijn al noodmaatregelen getroffen en is het aantal inspecties opgeschroefd.

reacties (3)

 • Jeroen

   

  Kom op zeg, er is niks aan de hand. Tijdelijk snelheid verlagen naar 30 km/h. Die paar gaatjes in het brugdek maken nog niet dat de brug op is. Misschien heeft een enkele motorrijder er wat hinder van, maar ik zie het probleem niet zo. Je kunt er ook voor kiezen om om de gaten heen te rijden.

  reageer
 • Rob

   

  Renovatie brug, geldvetspilling van de bovensteplank. Een aquaduct moet er komen net zoals in Harderwijk, dat is de enige en goede investering.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het mag wat kosten.....

 • Rogier de Groot

   

  Je heb even 50 - 100 miljoen euro op de plank liggen om deze investering mogelijk te maken. Het liefst zie ik ook een aquaduct, maar daar is op dit moment (nog) geen geld voor en dan is deze gedeeltelijk nieuwbouw noodzakelijk.

 • Keek op de week

   

  Soms reageert een overheid pas als er daadwerkelijk een zwaar ongeluk plaats vindt. Het wegdek is zo slecht aan het worden. Enorme files en zeker als het vaar seizoen is begonnen. Het is niet meer van deze tijd om alsmaar excuses en vage bewoording waarom het niet lukt. Misschien gewoon weer 40 uur gaan werken ipv 36? Dan heeft de provincie ook nog boter op hun hoofd.. wel een vliegveld en een deel 4 baan tracé aanleggen, maar 4 baans vanaf A28? over deze brug zou een doelmatig en duurzaam project zijn. de tekeningen en de plannen liggen op de plank (Rijkdienst ijselmeerpolders)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert